Novosti|

Jeste li spremni za još jednu maštovitu radionicu u belišćanskoj knjižnici?
Ovoga četvrtka (27.7.) u 17 sati provest će se radionica Mačak pismonoša za djecu osnovnoškolskog uzrasta.

Radionicu je osmislila Iva Bačmaga, također knjižničarka, koja radi u knjižnici u Područnoj školi Veliškovci, Osnovna škola Ivana Kukuljevića Belišće, a također je i jedna od voditeljica Udruge za zaštitu životinja Lassie, nedavno osnovnane. Ukoliko volite životinje, posebice mačke, i spremni ste osjetiti potpunu slobodu u pisanju i crtanju, prijavite se na ovu radionicu kako biste izrazili svoje misli, osjećaje i ideje za pomaganje životinjama na ulici. Dokazano je da druženje sa životinjama djeluje terapeutski, stoga je ova radionica također animoterapijska.

I sasvim usputno, moći ćete upoznati dva neobična mačka voditeljice ove radionice. Nećemo vam reći o čemu se radi, jer je ono po čemu su neobični – iznenađenje.

Ukoliko vam treba još razloga za prijavu, evo nekoliko…

Pisanje pisama je nekada bio jedini način osobne komunikacije, uz telefoniranje.

Pisma su se pisala prije izuma telefona. Sigurno ste čuli i za golubove pismonoše, koji su tisućama godina prenosili poruke.

Nakon što biste završili telefonski razgovor, vrlo vjerojatno ste nešto i zaboravili. Ono što pismo daje jest mogućnost neograničenog čitanja poruke koja je napisana i čuvanje te poruke.

Uz iščekivanje, nestrpljivost i sreću kada vam poštar donese pismo!

Danas mali broj ljudi prima takva pisma koja ih ispunjavaju srećom. Većina nas u poštanskim sandučićima prima samo račune i propagande letke i prospekte.

Kada ste zadnji put napisali ili primili pismo?

Naravno da je danas brže i lakše napisati pismo putem e-pošte, no želimo vas podsjetiti na umijeće pisanja pisama.

Dođite i upoznajte dva mačka pismonoše.

Tekst: Iva Bačmaga
Foto: Iva Bačmaga

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content