TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA BELIŠĆA
Vijenac S.H. Gutmanna 15B
tel.: 031/533 330
web: www.tzbelisce.net
e-mail: tzbelisce@tzbelisce.net
Radno vrijeme: pon-pet 8.00-16.00
Direktorica: Mirjana Klen, dipl. tur. kom.

DESTINACIJA BELIŠĆE

Grad Belišće ima 139 godina dugu tradiciju i kroz povijest se razvijalo kao industrijski grad, prvotno kao jedno malo radničko mjesto, da bi danas postao prepoznatljiv kao moderan industrijski grad, kako u Europi tako i u svijetu. Iako je do sada bio poznat kao grad papira i industrije, cilj nam je grad Belišće uvrstiti u mapu turističkih destinacija kontinentalne Hrvatske te stvoriti prepoznatljiv brend turističkog grada na domaćem i inozemnom tržištu.

Belišće obiluje prirodnom raznolikošću i očuvanom florom i faunom. Grad je smješten na plodnom ravničarskom tlu Panonske nizine uz riječna korita rijeke Drave, Karašice i Vučice te obiluje brojnim zelenim površinama i parkovima, šumama i vodnim resursima gdje su u prirodnom staništu nastanjene brojne biljne i životinjske vrste.

Grad Belišće sa svojim prigradskim naseljima objedinjuje spoj urbanog i ruralnog, spoj prirodne i kulturne baštine te tradicije i suvremenog načina življenja. Stvaranjem prepoznatljivog turističkog brenda i razvojem kontinentalnog  i održivog turizma na ovom području, omogućit ćemo razvoj grada i prigradskih ruralnih sredina kroz očuvanje kulturne i prirodne baštine, ekološki čistih krajolika te bioraznolikosti.

Osim brojnih zanimljivih manifestacija koje se održavaju u gradu Belišću (Pokladno jahanje, Gnijezdo s 1000 pisanica, Dan grada, Mali grad – veliki ljetni doživljaj, Fišijada, Državno prvenstvo u kuhanju čobanca, Belišćanska zlatna jesen, Advent u Belišću), turističku ponudu upotpunjuju i brojne povijesne i kulturne znamenitosti poput Palače Gutmann, Spomen-vlaka, Gatera, Muzeja Belišće, Zelenih kuća te Pekmez ulice.

U ruralnom području destinacije Belišće svakako možete doživjeti tradiciju i kulturu življenja domicilnog stanovništva kao značajan turistički proizvod destinacije Belišće kojim spajamo  baštinu, prirodu i kulturu te time oživljavamo tradiciju ovog podneblja.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content