Novosti|

I ovog četvrtka, 27. srpnja 2023. godine, u prostoru Gradske knjižnice i čitaonice Belišće održana je kreativna radionica za djecu. Radionicu pod nazivom Mačak pismonoša za djecu osnovnoškolskog uzrasta osmislila je Iva Bačmaga.

Djeca su imala priliku prelistati knjige o mačkama koje Knjižnica posjeduje, a potom su se upoznala s mačkama koje su spašene s ulice i sada žive s Ivom. Kroz razgovor, maženje i igru s mačkama djeca su otvorila svoje srce te iskreno napisala pisma i nacrtala crteže kroz koje progovaraju kako bi mogli pomoći životinjama na ulici. Dva mačka što su sudjelovala na radionici upravo su bili napušteni, slijepi su te slabije čuju, ali sve to nije spriječilo djecu da se poigraju sa životinjama, pomaze ih i daju im hranu.

Iva je knjižničarka koja svoje slobodno vrijeme provodi volontirajući kroz rad sa životinjama kojima je to potrebito, posebice mačkama što ostanu nezbrinute ili ozlijeđene na ulici.

Iva je također i jedna od voditeljica Udruge za zaštitu životinja Lassie koja nudi edukaciju o važnosti kastracije, ali i pomoć pri zbrinjavanju napuštenih životinja te razvija svijest o smanjivanju stradavanja, lutanja i bolesti životinja što, u konačnici, životinjama produžuje život.

Pisma i crteži koje su djeca izradila biti će poslani dalje kako bi se potaklo pomaganje nezbrinutim životinjama. Ova radionica bila je još jedan dokaz da kreativnosti nema kraja i da rad sa životinjama može djelovati iscjeljujuće.

Pratite belišćansku knjižnicu za nove ideje i kreativno izražavanje!

Tekst: Vlasta Putar
Foto: Gradska knjižnica i čitaonica Belišće

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content