Novosti|

Gradska knjižnica i čitaonica Belišće zatvorena je za sve korisnike do daljnjega.

Temeljem odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 19. ožujka 2020. godine, u kojoj je jasno naznačeno da se obustavlja rad svih kulturnih djelatnosti, Knjižnica je primorana obustaviti svaki oblik rada s korisnicima. Točnije, više nije moguća ni posudba knjiga i ostale knjižnične građe.

Zakasnina za svu posuđenu građu neće se naplaćivati, a svi planirani programi i aktivnosti odgađaju se do daljnjega.

Obzirom na situaciju izazvanu širenjem zaraze virusom COVID-19 (koronavirusom), iz Knjižnice upućuju molbu korisnicima da neprekidno prate objave na mrežnoj stranici Knjižnice (https://www.gkcbelisce.hr/) i na njezinoj Facebook stranici putem kojih će ih obavještavati o otvorenosti Knjižnice, radnom vremenu i mogućim promjenama.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti pozivom na broj telefona 400-627 ili porukom na e-mail knjiznica@belisce.hr.

Proteklih dana obnovljene su zalihe novih knjiga u gotovo svakoj kućici-knjižnici na području Belišća i prigradskih naselja, a više o tome možete saznati na Facebook stranici Knjižnice. Tijekom ovog kriznog razdoblja kućice-knjižnice bar će u nekoj mjeri omogućiti svim knjigoljupcima da nastave uživati u svojoj omiljenoj aktivnosti, tj. čitanju. Važno je istaknuti da su sve knjige nabavljene prije nego je započela epidemija koronavirusom i bile su zaštićene od bilo kakvog oblika zaraze. Korištenje kućica-knjižnica odgovornost je svakoga ponaosob, stoga u trenutnim uvjetima treba još više paziti pri posudbi, vraćanju i zamjeni tih knjiga.

Knjižničarke ovom prilikom mole svoje korisnike za razumijevanje novonastalog režima rada. Jednako tako, veliku molbu upućuju svim građanima Belišća i prigradskih naselja da se, za dobrobit vlastitog i tuđeg zdravlja, pridržavaju uputa i mjera zaštite koje objavljuju nadležna tijela, kako bi se spriječilo širenje zaraze virusom COVID-19 (koronavirusom).

Tekst: Gradska knjižnica i čitaonica Belišće

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content