Novosti|

Belišćanske knjižničarke pozivaju sve zainteresirane da tijekom prosinca 2021. posjete Gradsku knjižnicu kako bi u knjižničnim staklenim vitrinama pogledali dvije zanimljive male izložbe. Obje su organizirane u suradnji s učiteljicama Dajnom Đermešter i Anitom Korov iz Osnovne škole Ivana Kukuljevića Belišće koje su razrednice 2. c i 2. d razredu.

U jednoj vitrini mogu se pogledati likovni radovi učenika 2. c razreda koji su naslikali svoje doživljaje iz Knjižnice prilikom posjeta prošlog mjeseca. Tada su razgledali prostor Knjižnice, pregledali razne knjige na dječjem odjelu te su saznali mnoge zanimljivosti o radu Knjižnice. Uz to, pogledali su i zabavni crtani film namijenjen baš njihovom uzrastu.

Druga vitrina popunjena je predivnim papučicama koje su izradile vrijedne mame i bake učenika 2. d razreda. Izrađivale su ih različitim kreativnim tehnikama kao što su heklanje, štrikanje i quilling i uspjele su napraviti prava mala remek-djela. Papučice su zapravo rezultat izvrsno osmišljenog kreativnog izazova koji je tematski vezan uz lektiru Maca papučarica. Kreativne mame i bake učenika 2. d razreda rado su se odazvale tom izazovu, koji je učiteljica Anita Korov osmislila s ciljem da svojim učenicima na drukčiji način približi tu lektiru.

Posjetitelji koji dođu pogledati ove izložbe zasigurno će se uvjeriti u maštovitost i kreativnost belišćanskih učenika i njihovih najbližih.

Tekst i fotografije: Gradska knjižnica i čitaonica Belišće

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content