Novosti|

Članovi Likovne udruge “Bel-art” Belišće već dugi niz godina izlažu slikarske radove različite tematike u Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće. Od brojnih održanih izložbi najpoznatija je njihova izložba “Boje zime” na kojoj predstavljaju slike zimskih motiva. Ta tradicionalna izložba postavljena je i otvorena i ove godine, točnije, u srijedu, 1. prosinca 2021., u predvorju zgrade Knjižnice i Gradske uprave grada Belišća.

Svečanosti otvorenja doprinijela je ravnateljica Knjižnice Vlasta Putar koja je pozdravila posjetitelje te je rekla nekoliko riječi o predanom radu Likovne udruge “Bel-art”. Nakon nje, svima prisutnima obratio se i predsjednik Udruge Ivan Vajda koji je istaknuo najvažnije značajke ove izložbe. Izloženo je 18 slikarskih radova 14 članova “Bel-arta” naslikane u različitim likovnim tehnikama. Ovogodišnja izložba od posebnog je značaja jer se njome na svojevrstan način slavi velikih 25 godina aktivnog djelovanja Likovne udruge “Bel-art” koja je postala neizostavni dio cjelokupne kulturne prezentacije grada Belišća.

Za glazbeni dio otvorenja pobrinula se Glazbena škola Valpovo i Belišće čija je učenica Anja Barić, pod mentorstvom profesorice Nikoline Medvedović, odsvirala na gitari predivnu kanconetu. Cijelo događanje uveličali su i pjesnici Kornelija Fešiš i Jozo Bogdanović, članovi Literarne sekcije “Vers” pri Udruzi „ZUM“ Belišće, koji su pročitali svoje pjesme tematski vezane za izložbu i adventsko razdoblje. Njima i ravnateljici Knjižnice, u ime Udruge, predsjednik Ivan Vajda poklonio je darove zahvalnosti za uspješnu dugogodišnju zajedničku suradnju. On je na kraju ceremonije otvorenja svima zaželio sretne božićne i novogodišnje blagdane, a potom je ravnateljica Knjižnice Vlasta Putar proglasila izložbu otvorenom do 10. prosinca 2021. godine.

Tekst: Dijana Milišić-Zečević
Fotografije: Tin Lacković  

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content