Grad za mlade, Novosti|

Ovogodišnje adventsko razdoblje u Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće obilježit će se zanimljivim kreativnim radionicama za djecu na kojima će izrađivati maštovite rukotvorine i ukrase povodom božićnih i novogodišnjih blagdana.

Prva takva radionica održana je u četvrtak, 2. prosinca 2021., a vodila ju je Belišćanka Dolores Andraković koja je široj javnosti poznata kao voditeljica popularnih emisija na Gradskom radiju Belišće. Ona je ovom radionicom napravila odličan uvod u cijeli kreativni blagdanski program koji će se odvijati tijekom prosinca u Knjižnici. To joj je pošlo za rukom osmislivši izradu personaliziranih božićnih kutija namijenjenih za čuvanje sitnica koje asociraju na Božić.

Unaprijed je napravila i pripremila kutije od posebnog bijelog drvenog materijala te razne ukrase i imena svakog djeteta koje je sudjelovalo na radionici. Njihov je zadatak bio ukrasiti te kutije prema vlastitim zamislima motivima prigodnima za Božić. Za raskošno ukrašavanje koristili su predivne drvene ukrase u obliku malih jelki, pahuljica, sobova, medenjaka, ali i svjetlucavih samoljepljivih ukrasa u obliku zvjezdica. Neizostavni su bili gliteri i šljokice u pravim božićnim bojama kao što su crvena, zelena, zlatna i srebrna. Uz to su koristili i ukrase u drugim jarkim bojama pa njihove kutije uistinu odražavaju veselo blagdansko ozračje.

Na kraju radionice Dolores im je svima poklonila prvu sitnicu koju mogu sačuvati u svojim kutijama uspomena. Ipak, još bolji poklon od toga je istinska euforija koju je uspjela prenijeti na sve male kreativce.

Tekst: Dijana Milišić-Zečević
Fotografije: Dolores Andraković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content