Novosti|

U skladu s najnovijim mjerama nacionalnog Stožera civilne zaštite donesenima 12. studenoga i u skladu s uputama Grada Belišća za rad u gradskim ustanovama i poduzećima, Gradska knjižnica i čitaonica Belišće objavljuje informacije o prilagodbi organizacije rada za korisnike i poslovne suradnike.

Gradska knjižnica i čitaonica Belišće javna je ustanova u koju je, prema najavama Stožera civilne zaštite i uputama Grada Belišća od 16. studenoga 2021. godine dopušten ulazak korisnicima, poslovnim suradnicima i zaposlenicima samo uz predočenje valjane i važeće EU Covid potvrde ili drugog odgovarajućeg dokaza (potvrda liječnika primarne zdravstvene zaštite, potvrda o negativnom rezultatu testiranja u ovlaštenim ustanovama i laboratorijima), što podrazumijeva i istodobno predočenje identifikacijskoga dokumenta, i to za cijepljene, one koji su preboljeli Covid-19 te osobe s važećim negativnim testom.

Korisnici koji nisu u mogućnosti predočiti valjanu i važeću EU Covid potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz (potvrda liječnika primarne zdravstvene zaštite, potvrda o negativnom rezultatu testiranja u ovlaštenim ustanovama i laboratorijima), neće moći ući u prostore knjižnice.

Za osobe koje se zbog zdravstvenih razloga ne smiju cijepiti i o tome imaju odgovarajuću potvrdu, primjenjuju se jednake mjere kao i za necijepljene korisnike – potvrda o negativnom rezultatu testiranja u ovlaštenim ustanovama i laboratorijima.

Detaljnije o obvezi predočenja EU Covid potvrda ili drugog odgovarajućeg dokaza pročitajte u službenoj Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske:

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2021_11_121_2087.html

Organizacija rada za korisnike

 1. Korisnici s važećim EU Covid potvrdama ili drugim odgovarajućim dokazom (potvrda liječnika primarne zdravstvene zaštite, potvrda o negativnom rezultatu testiranja u ovlaštenim ustanovama i laboratorijima) mogu samostalno koristiti prostore knjižnice prema još uvijek važećim zaštitnim mjerama i pravilima.
 2. Korisnici bez EU Covid potvrda ili drugog odgovarajućeg dokaza (potvrda liječnika primarne zdravstvene zaštite, potvrda o negativnom rezultatu testiranja u ovlaštenim ustanovama i laboratorijima) ne mogu ulaziti u prostore knjižnice.
  Knjige će moći preuzeti na prozoru knjižnice od djelatnika knjižnice. Stoga korisnike upućujemo da knjige koje žele posuditi ranije naruče putem telefona, e-maila, Facebooka  ili putem knjižničnog kataloga.
 3. Pri dolasku na dječji odjel odrasli u pratnji djece također moraju imati EU Covid potvrdu. Ukoliko je nemaju, knjige koje žele posuditi potrebno je unaprijed naručiti na već opisan način, a preuzeti ih mogu na prozoru.
 4. Korisnici koji nisu u mogućnosti ili ne žele dolaziti u knjižnicu već zadužene knjige mogu produžiti putem telefona ili e-maila. Sve kontakte Knjižnice možete pronaći na mrežnim stranicama knjižnice https://www.gkcbelisce.hr/kontakt/

Klasične protuepidemijske mjere vrijede do daljnjega i obuhvaćaju:

– pravilno nošenje odgovarajuće zaštitne maske tijekom boravka u knjižnici

– dezinfekciju ruku te pridržavanje mjera osobne higijene i higijene radnoga prostora

– poštivanje najmanje fizičke udaljenosti od dva metra među osobama

– broj korisnika koji istovremeno borave u pojedinačnom prostoru knjižnice je 2 osobe.

Molimo korisnike da se pridržavaju svih spomenutih mjera i uputa i pozivamo ih da daljnje obavijesti prate na mrežnim stranicama knjižnice (www.gkcbelisce.hr ) i profilu knjižnice na Facebooku (https://www.facebook.com/GradskaknjiznicaicitaonicaBelisce).

PRAVILA U KNJIŽNICI:

 1. Svi korisnici obavezni su nositi zaštitnu masku prilikom boravka u knjižnici.
 2. Pri ulasku u prostor knjižnice obavezno je dezinficirati ruke sredstvom za dezinfekciju postavljenim na ulazu.
 3. Naglasak je na minimalnom zadržavanju u knjižnici te vas molimo da imate na umu da je zadržavanje od 15 minuta i poštujete ga.
 4. Molimo korisnike da poštuju razmak od propisanih 2 metra od ostalih korisnika i zaposlenika knjižnice.
 5. Broj korisnika koji istovremeno borave u pojedinačnom prostoru unutar knjižnice ograničen je na dvoje (2).
 6. Čitaonica novina otvorena je za korisnike u maksimalno zadržavanje od 15 minuta po korisniku.
 7. Korištenje studijske čitaonice ograničeno je u maksimalnom trajanju od dva sata, uz prethodnu najavu.
 8. Korištenje korisničkih računala je dozvoljeno u maksimalnom trajanju od jednog sata, uz prethodnu najavu.

Upute vezane uz knjižnične usluge:

 1. Posudba knjiga omogućena je uz minimalno zadržavanje u knjižnici.
 2. Preporučujemo da u knjižnicu dolazite s popisom knjiga koje želite posuditi ili da prethodno napravite rezervaciju knjiga kako bismo ubrzali rad s korisnicima.
 3. Prije dolaska u knjižnicu pregledajte naš online katalog i odaberite naslove koji vas zanimaju. Građu možete naručiti izravno putem kataloga, Facebooka, telefonski ili putem e-maila. Kontakte pojedinog odjela možete pronaći na stranici Kontakti.

Radno vrijeme knjižnice:

ponedjeljak, utorak, srijeda i petak od 8:00 do 15:00

četvrtak od 13:00 do 19:00

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content