Novosti|

Svečanom sjednicom Stožera civilne zaštite grada Belišća, danas 28. veljače 2018. godine,  započelo je obilježavanje Međunarodnog dana civilne zaštite. Uslijedilo je postrojavanje članova postrojbe i drugih pripadnika belišćanske Civilne zaštite, koje je pozdravio načelnik Stožera Civilne zaštite grada Belišća Domagoj Varžić te im čestitao Međunarodni dan civilne zaštite koji se obilježava 1. ožujka.

-Međunarodni dan civilne zaštite  po šesti put se obilježava u Gradu Belišću. Ono na što uvijek stavljamo naglasak u civilnoj zaštiti Belišća je obuka i osposobljavanje, ali i nabava opreme jer bez dobro opremljene postrojbe nema ni kvalitetnog djelovanja, rekao je načelnik Stožera civilne zaštite grada Belišća Domagoj Varžić, dodajući kako je u ovoj godini planirano izdvajanje 847.000 kuna za cijeli sustav Civilne zaštite.

Načelnik Stožera Domagoj Varžić rekao je i kako se nada da pomoć svih službi neće biti potrebna odnosno da neće biti većih ugroza, no kako će se članovi Stožera civilne zaštite grada Belišća cijele godine pripremati kako bi bili spremni ukoliko do ugroze ipak dođe.

Tijekom 2017. godine belišćansi Stožer civilne zaštite prošao je obuku u Bizovcu, u organizaciji Državne uprave za zaštitu i spašavanje, a osposobljavanja će se kao i nabava potrebne opreme nastaviti i u ovoj godini.

-U drugoj polovini godine planiramo odraditi vježbu, jer je i to jedan od vidova aktivnosti kojima dižemo svoju spremnost, najavio je načelnik Stožera Domagoj Varžić.

U holu belišćanske Gradske uprave svoj rad i opremu prezentirali su Područni ured Državne uprave za zaštitu i spašavanje, predstavnici Vatrogasne zajednice grada Belišća, članovi Radio kluba Belišće, službenici Odjela za prevenciju i Protueksplozijski odjel Policijske uprave osječko – baranjske, članovi Hrvatske gorske službe spašavanja Stanice Osijek, službenici Policijske postaje Belišće i Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo. Prezentaciju su posjetila djeca koja pohađaju Dječji vrtić Maslačak Belišće i učenici Osnovne škole Ivana Kukuljevića u Belišću, kako bi se svi zajedno upoznali s načinom zaštite i spašavanja ljudi i imovine u slučaju katastrofe ili veće nesreće na području grada Belišća kao i načinom i sredstvima rada svih redovnih snaga zaštite i spašavanja.

Obilježavanje Međunarodnog dana civilne zaštite u Belišću završilo je predavanjem za članove postrojbe i povjerenike civilne zaštite Grada Belišća kojega su održali voditeljica odjela za preventivne i planske poslove Državnog ureda za zaštitu i spašavanje, Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Osijek, Silvana Pirić i koordinator volontera Gradskog društva Crvenog križa Valpovo Stjepan Gregorić.

Kako je obilježen Dan civilne zaštite u Belišću, možete pogledati i na stranici DUZS.

Tekst: Monika Đogaš, Gradski radio Belišće
Foto: Tin Lacković

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Close Search Window
Skip to content