Novosti|

Gradska knjižnica i čitaonica Belišće najavljuje novu kreativnu radionicu za djecu koja će se održati u četvrtak, 22. veljače 2024. u 17 sati povodom obilježavanja Dana hrvatske glagoljice i glagoljaštva. Radionica je organizirana u suradnji sa Župom sv. Josipa Radnika iz Belišća, a vodit će ju mlada učiteljica Sabina Novoselić iz Šaga koja se u svoje slobodno vrijeme aktivno bavi kreativnim radom. Sudjelovati mogu djeca osnovnoškolskog uzrasta koja će izrađivati predivne privjeske od gline ukrašene motivima glagoljice.

Za sudjelovanje na radionici potrebno se pravovremeno prijaviti putem Facebook stranice Knjižnice, porukom na knjižnični e-mail knjiznica@belisce.hr, pozivom na broj mobitela 099 241 0000 ili osobnom prijavom u Knjižnici.

Važno je ovom prilikom istaknuti da će se istoga dana, s početkom u 19 sati, u zgradi Palače Gutmann održati predavanje pod nazivom „Odavno smo glagoljaši stari: crtice o slavonskoj glagolitici“. Predavanje će održati prof. dr. sc. Milica Lukić s osječkog Filozofskog fakulteta koji je zajedno sa Samostanom sv. Josipa Radnika iz Belišća i Gradom Belišće organizirao to predavanje.  

Tekst: Gradska knjižnica i čitaonica Belišće
Izvor fotografije: https://os-kasina-zmaj.com.hr/2018/10/04/glagoljski-nakit/

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content