Novosti iz života udruga|

U petak, 16. veljače 2024. godine u prostorijama Društvenog doma Tiborjanci održana je redovna skupština DVD-a Tiborjanci uz nazočnost operativnih i pričuvnih članova.

Skupštini DVD-a Tiborjanci, nazočila je i zamjenica gradonačelnika Grada Belišća Ljerka Vučković, predsjednik i zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Belišće Nikica Mužević i Dubravko Čovčić.

Nazočni su jednoglasno usvojili Izvješća o radu i financijama za 2023. godinu i Planova rada i financija za 2025. DVD-a Tiborjanci.

U izvješću o radu zapovjednik DVD-a Tiborjanci Ivica Talafuk, izdvojio je redovne aktivnosti koje su proveli tijekom 2023. godine, od obilježavanja Dana sv. Florijana, bojanje ograde oko crkve, sudjelovanje u Tijelovskoj procesi, vježbe sa izolacijskim aparatom, do odrađene dvije tehničke intervencije uklanjanja stabla s prometnice u Tiborjancima. Ukazao je na veliki problem malog broja operativnih članova, odnosno da sve aktivnosti odrađuje nekoliko osoba, a što je odraz slabe aktivnosti.

U svom obraćanju zamjenica gradonačelnika Grada Belišća Ljerka Vučković pozdravila je sve prisutne članice i članove DVD-a Tiborjanci i sve goste u ime gradonačelnika Grada Belišća Dinka Burića i u svoje ime. Istaknula je problem opadanja broja članova u društvima i opstanak vatrogasnih društava. Grad Belišće trudi se sukladno mogućnostima podržati rad dobrovoljnih vatrogasnih društava koja su povijesna tradicija što je dokaz obilježavanje 95 godina postojanja Društva Tiborjanci. Čestitala je DVD-u Tiborjanci na svemu što rade i nastojanju da Društvo radi što kvalitetnije, te poželjela punu uspjeha u budućnosti.

Potom se nazočnima obratio zapovjednik VZG-a Belišće Dubravko Čovčić, koji je pozdravio nazočne, te izrazio zahvale i čestitke na aktivnostima koje su provedene u protekloj godini. Naglasio je podršku Grada Belišće u svim projektima koje provodi VZG Belišće i DVD, a ukazuje na veliki problem nedostatka mlađih operativnih članova, a posebno osoba koji žele preuzeti funkcije i organizaciju Društva. želju za omasovljenje mladih članova i rad s djecom koji su budućnost našeg opstanka. Želi puno uspjeha u realizaciji zacrtanih planova.

Na skupštini predsjednik VZG-a Belišće Nikica Mužević uručio je diplomu za 20 godina rada u vatrgosnoj organizaciji «Spomenica za 20 godina» Bruni Dušaniću.

Nakon iscrpljenog dnevnog reda, predsjedavajući Josip Stjepanović, zahvalio se svima na nazočnosti i zaključio rad Skupštine.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content