Novosti|

ROBOTIKA ZA 8. RAZREDE

Petu godinu za redom nastavnica tehničke kulture, Biljana Pantoš, dovodi učenike 8. razreda u informatički kabinet u Domu tehnike. Razlog je dvosatno predavanje iz elektronike-robotike, a što je i dio nastavnog programa za 8. razred. Na taj će način sva četiri razreda proći kroz kabinet robotike-elektronike.
Profesor Antolović upoznao je “osmaše” s osnovnim pojmovima vezanim za ove tehničke discipline, nakon čega su se učenici okušali u programiranju Arduina. Za neke su ovo nova iskustva, a neke su zanimali i mBotovi, BBC micro:bitovi, napredna programiranja Lego robota, programiranje 3D printera… Za sve učenike koje zanima više znanja radionice CTK otvorene su svake subote.

Nakon Valpova slijedi Belišće, Veliškovci i ostale škole koje pokažu interes za ovakav vid predavanja.

RADIONICA ROBOTIKE U SOS-u

Početkom školske godine voditelji CTK obilaze škole na našem području. Od ove godine smo uz škole u Valpovu i Belišću obišli i sve “male” područne škole koje imaju manji broj djece, ali koja također iskazuju želju za tehničkim aktivnostima (Bocanjevci, Nard, Šag, Petrijevci, Satnica, Bizovac, Samatovci, Brođanci, Habjanovci, Cret…).

U petak 5. listopada 2018. posjetili smo i SOS Dječje selo u Ladimirevcima. Profesor Antolović održao je predavanje za učenike 7. i 8. razreda iz područja elektronike i robotike. Tema je bio mBot i microbit.
Radionica je odrađena u sklopu Dječjeg tjedna.

 

Dragan Francuz, tajnik ZTK Valpovo-Belišće

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content