Novosti|

Mjesec hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće ne bi bio potpun bez raznovrsnih sadržaja tematski vezanih uz popularnu Noć vještica. Imajući na umu da je Noć vještica zanimljiva ponajviše mlađim uzrastima, belišćanska knjižnica osmislila je zabavnu kreativnu radionicu za djecu koja je održana danas, 30. listopada 2015. s početkom u 10 sati.

Radionicu je održala knjižničarka-pripravnica Dijana Milišić-Zečević uz veliku pomoć knjižničarke Vlaste Putar i volonterke Ivane Drgalić. Devet učenika iz OŠ Ivana Kukuljevića iz Belišća i područne škole iz Vinogradaca skupa sa svojom učiteljicom Melitom Vujičić, uživala su u izradi prigodnih ukrasa, a to su, naravno, bile bundeve i vještice koje su neizbježni motivi za Noć vještica. Prvo su se izrađivale luckaste bundeve od drvenih štapića polijepljenih na komadić kartona u obliku zidne slike. Potom su maleni kreativci pravili smiješne vještice od češera i ukrašavali ih pomoću kolaž papira i raznobojne vune.

Na kraju uspješno odrađene radionice knjižničarke su djecu počastile finim slatkišima i pozvale ih da i dalje prate njihov program ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige, jer će uskoro biti održana još jedna kreativna radionica za njih. Svi su pozvani na projekciju crtanog filma koji će se prikazivati također danas u 16 sati u dvorani Velike vijećnice grada Belišća.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content