Novosti|

U petak, 30. listopada 2015. godine, u novouređenim prostorima Centra za kulturu Sigmund Romberg u Belišću u organizaciji Amaterskog kazališta i Centra za kulturu održan je tradicionalni program sjećanja na prvog glazbenog voditelja Amaterskog kazališta Antuna Lulića pod nazivom 16. Maestro, hvala za sve – neka glazba dalje teče.

Antun Lulić umro je 1990. godine, a punih 30 godina bio je aktivan u glazbenom životu Belišća i cijele Valpovštine. Na desetu godišnjicu njegove smrti, 2000. godine, Amatersko kazalište započelo je s održavanjem programa njemu u spomen. Antun Lulić ostavio je neizbrisiv trag u glazbenom i kulturnom životu grada Belišća, a ovom manifestacijom nastoji se taj trag sačuvati od zaborava.

U ugodnom ambijentu novouređene dvorane, uz pratnju Zabavnog orkestra Amaterskog kazališta u sastavu: Zvonimir Iveković, solo gitara, vokal i voditelj orkestra, Željko Čorba, bas gitara, Davor Novaković, klavir i klavijature, Stjepan Jambrović- Štef, bubnjevi te Stjepan Pavoković, udaraljke, nastupili su solisti: Ana Šikić, Nenad Mikić, Krešo Čolaković, Valentina Gyerek, Beta Sudar, Jakov Mađarić i Meri Andraković. Gosti programa bili su Tomica Jergović s harmonikom, Adalbert Gyerek na trubi i kantautor Zlatko Krznarić s usnom harmonikom i gitarom. Solisti i gosti predstavili su raznoliki repertoar, a svaki od njih oduševio je i dirnuo publiku.

I ove godine program su svojim dolaskom uveličala braća pokojnog maestra Branko i Jakob Lulić iz Osijeka. Branko Lulić iskazao je veliko zadovoljstvo što se sjećanje na njegovog brata održava i danas. Izvođačima i publici s prigodnim govorom obratila se i zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković, a kroz cijeli program vodila je ravnateljica Centra za kulturu Sivija Kifer.

Ovaj koncert bio je ujedno i prvi nastup Zabavnog orkestra u novouređenim prostorima Centra za kulturu Sigmund Romberg u Belišću.

Video isječke s glazbene večeri pogledajte na sljedećoj poveznici.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content