Novosti|

Gradska knjižnica i čitaonica Belišće organizira 22. ožujka 2019. godine u 16 sati povodom dolaska proljeća i očuvanja bioraznolikosti, jedno izuzetno zanimljivo događanje. Naime, zahvaljujući suradnji s Hrvatskom narodnom knjižnicom i čitaonicom Našice, koja je knjižnici donirala paketiće sjemenja povrća i žitarica, knjižnica organizira podjelu tih paketića kako bi se svi zainteresirani mogli pripremiti za novu sezonu radova u vrtovima, poljima i voćnjacima. Radi se o različitim vrstama rajčica, kukuruza, kikirikija i amaranta.

Djelatnik našičke knjižnice Đuro Rajh desetak se godina bavi prikupljanjem i očuvanjem starih i novih vrsta povrća i žitarica i, zahvaljujući njemu, i u belišćanskim vrtovima moći će se posaditi sorte koje je on vrijedno skupljao.

Osim podjele sjemenja, održat će se i razmjena sjemenja, tako da oni koji to žele, mogu donijeti vlastito prikupljeno sjemenje koje će onda mijenjati s drugima.

Podjela i razmjena sjemenja održat će se u holu Zgrade Gradske knjižnice i čitaonice Belišće.

Knjižnica će u holu izložiti i literaturu koja će se moći slobodno pregledati i prolistati, a i iz područja je sadnje, vrtova i  njege biljaka.

 

 

Tekst: Jasna Andrišić

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content