Novosti|

U subotu 9. ožujka 2019. godine u prostorijama Društvenog doma Gat održana je izvještajna godišnja Skupština DVD-a Gat uz nazočnost gostiju iz susjednih DVD-a (Belišće, Bocanjevci, Vinogradci, Tiborjanci, Bistrinci, Veliškovci, Marijanci i Baranjsko Petrovo Selo) te operativnih i pričuvnih članova DVD-a Gata.

Skupštini DVD-a Gat nazočio je zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić i zapovjednik VZG Belišće Dubravko Čovčić, koji tijekom godine prati rad DVD-a na području Grada Belišća.

Predsjednica DVD-a Ljerka Vučković prisutnima je iznjela Izvješće o radu i Financijsko izvješće DVD-a Gat u 2018. godini te Planove rada i financija za 2019. godinu.

Nakon usvojenih Izvješće za 2018. godinu i Planova za 2019. godinu DVD-a Gat, dana je riječ gostima.

Zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić pozdravo je sve prisutne u ime gradonačelnika i svoje osobno ime te istakao zadovoljstvo što je u prisustvu vatrogasaca, jer uloga vatrogasaca i njihovo djelovanje u društvo je veoma bitno, a što se ističe u rješavanju nastalih nepogoda, a također u društvenom životu svakog mjesta. Djelovanje dobrovoljnih vatrogasaca je značajno kroz rad i animaciju mladih te obuku svojih članova. Pozdravlja veteransko članstvo koje je svoj doprinos u radu dalo, a sada daju podršku mlađim naraštajima. Ističe potporu Gradske uprave u djelovanje vatrogasnih organizacija i nastojanje da urede i opreme vatrogasne domove za još bolji i uspješniji rad. Na kraju je poželio mnogo uspjeha u daljnjem radu i ostvarivanju svih zacrtanih ciljeva.

Zapovjednik VZG Belišće Dubravko Čovčić pozdravio je sve nazočne u ime vatrogasaca s područja VZG Belišće i  osvrnuvši se na izvješće o radu Društva koje je izneseno veoma emotivno, što opisuje zajedništvo i požrtvovnost svih članova u radu i postizanju rezulatata u 2018. godini. Istakao je pozitvnu strukturu članstva, gdje se kroz osposobljavanja vatrogasnih kadrova, svake godine uključuju članovi DVD-a Gat, što pokazuje konstantan rad s mlađim članovima koji ulaze u operativno članstvo, a posebno kroz provedbu takmičarskog duha. Ističe višegodišnju potporu Grada Belišća u ostvarivanju boljih uvjeta rada vatrogasaca koja prisutna kroz uređenje vatrogasnih prostora u svim mjestima. Ujedno se zahvaljuje članovima DVD-a Gat koji su uključeni u radu tijela VZG Belišće na velikom doprinosu u raspravama i donošenju odluka koje su ključne za rad i razvoj vatrogastva na području Grada Belišća.

Nakon izrečenih pozdravnih riječi, prisutpilo se uručivanju priznanja zaslužnijim članovima i to:

Zapovjednik VZG Dubravko Čovčić uručio je :

  1. Diploma i uvjerenje za stecanje zvanja «Vatrogasac I kl.».:
    • Mauro Jurkin i
    • Donald Perković.

Nakon uručenih priznanja, predsjednica Ljerka Vučković, zahvalila se prisutnima na nazočnosti i zaključila rad Skupštine.

 

Tekst: Dubravko Čovčić

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content