Novosti|

U petak, 11. rujna 2015. godine upriličeno je svečano otvaranje izložbe slika koju je organizirala Gradska knjižnica i čitaonica Belišće. Andrea Kopi, mlada slikarica iz Belišća, nazvala je svoju izložbu „Trenutak inspiracije – trenutak ilustracije“. Ovo je već njena druga samostalna izložba u organizaciji knjižnice, a inače i njena treća samostalna izložba.

Andrea je završila Umjetničku akademiju u Splitu te postala magistra edukacije likovne kulture i likovne umjetnosti, a specijalizirala je grafiku. Iako joj je grafika primarna tehnika kojom stvara svoja djela, ovom izložbom odlučila se nakratko odmaknuti od tog svijeta te se okušati i u drugim tehnikama, pogotovo koristeći uljanu boju. Kao što sam naslov izložbe i kaže, na ovim njenim slikama radi se o ilustracijama za koje su je inspirirale stvari i događaji koji je okružuju, a ponajprije za najmlađi uzrast, jer su oni pretežno okruženi bajkama, crtićima, slikovnicama, bojankama.

Nekoliko riječi o Andrei rekao je predsjednik Likovne udruge Bel-art Belišće Ivan Vajda koji se prisjetio njenih početaka i njenog učlanjenja u njihovu udrugu, čiji je i danas član. Njihova udruga je ponosna što je iz tih početaka izrasla jedna takva posebna umjetnica s osebujnim stilom.
Samo otvaranje izložbe obogatila je i Andreina sestra Ema koja je otpjevala i odsvirala dvije pjesme i dodatno uljepšala ovo prekrasno događanje.
Ravnateljica belišćanske knjižnice Vlasta Vicić zahvalila se brojnim ljubiteljima slikarstva koji su došli na izložbu i podržali mladu slikaricu te otvorila izložbu. Izložba se može pogledati do 25.rujna.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content