Novosti|

U prepunoj Kazališnoj kavani grada Belišća održan je u ponedjeljak, 25. travnja 2022., prigodan program u sklopu popularne manifestacije Noć knjige kojoj je u središtu knjiga. Gradska knjižnica i čitaonica Belišće i Centar za kulturu Sigmund Romberg Belišće organizirali su glazbeno-književno događanje pod nazivom Poezija, vino i gitara koje se, osim kao dio knjižničnog programa za Noć knjige, organizirao i povodom skorašnjeg obilježavanja Dana grada Belišća.

Glavni nositelji događanja, ujedno i izvođači pjesama, bili su članovi popularnog Jovalius banda, a to su Marko Glavica kao izuzetno zabavan voditelj programa i Davor Novaković koji je pokazao svoje svestrano znanje sviranja klavira i saksofona. Program su dodatno obogatili gosti večeri, fantastični solisti Matko Kantolić, Andreja Kristić, Zvonimir Iveković i Višnja Mihaljević. Koncept programa osmislio je sam Marko Glavica smišljajući kako povezati knjige, odnosno poeziju poznatih hrvatskih pjesnika i glazbu te je tako odabrao niz uglazbljenih stihova koji su skriveni u mnogim bezvremenskim pjesmama Arsena Dedića, Olivera Dragojevića i drugih istaknutih hrvatskih glazbenika. Uz predivnu glazbu i stihove, posjetitelji su mogli uživati u kušanju raznovrsnih vina, domaćih sireva i orašastih plodova koje su organizatori priredili zahvaljujući brojnim lokalnim sponzorima.

Izvrsna posjećenost i brojni aplauzi koje su izvođači primili pokazali su da kulturnog života u Belišću nimalo ne manjka. Samim time to je potvrda da je ovo bila još jedna uspješna suradnja belišćanskih kulturnih ustanova, suradnja koja uistinu obogaćuje kulturni i društveni život grada Belišća.

Tekst: Centar za kulturu Sigmund Romberg Belišće, Gradska knjižnica i čitaonica Belišće
Fotografije: Zaim Saljiji, Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content