Novosti|

Odbor za priznanja Osječko-baranjske županije u veljači je raspisao javni poziv za građane, pravne osobe i druge organizacijske oblike te njihova tijela na podnošenje prijedloga za dodjelu „Zelene povelje Osječko – baranjske županije“ za doprinos očuvanju okoliša te osiguranju i poboljšanju kakvoće življenja za dobrobit sadašnjih i budućih naraštaja na području Osječko-baranjske županije. Ovo visoko priznanje, između ostalih dobila je i belišćanska Udruga djece i mladih s poteškoćama u razvoju Zvono. Time je Zvono postalo prva «neekološka» udruga koja je dobila ovo priznanje, a da joj zapravo ekologija i očuvanje okoliša nije primarna djelatnost.

Predsjednica udruge Zvono Mira Anić pojasnila je kako smatra da ekološki principi, odnosno očuvanje okoliša, briga za razvoj i poticanje obnovljivih izvora energije moraju uključivati i brigu za ljude. Vođeni tom idejom i tim životnim principima, udruga je željela da se cijela ta priča o brizi za okoliš zaokruži i sagleda u cjelini te da se pošalje poruka javnosti da je Udruga Zvono, koja je specifična po svojim aktivnostima i djelatnostima te koja neprestano ukazuje na potrebu za skrb i o onim ranjivijim skupinama društva, itekako ekološka udruga..

O ciljevima Zvona, odnosno razlozima za dobivanje Zelene povelje, govori i sve ono što se čini na Citadeli na lijevoj obali Drave, gdje je pripremljen teren za sadnju različitih vrsta ljekovitog bilja, čime su stvoreni uvjeti za početak ekološke proizvodnje. Uz ostale, u edukaciji o njoj Zvonu su pomogli i iz hrvatskog eko centra „Mavrović“, čiji je tim nedavno bio u Zvonu i obišao Citadelu, te održao radionicu o kompostiranju.

3 Replies to “Udruga Zvono dobitnik zelene povelje”

  1. vardenafil pills napisao:

    A lot of thanks for each of your hard work on this web page. Kim really likes going through investigation and it’s really easy to understand why. Many of us know all of the dynamic method you make powerful steps on this web blog and as well as improve participation from people on that issue so our girl is in fact learning a lot of things. Have fun with the remaining portion of the new year. You are conducting a pretty cool job.

  2. buy ARIPIPRAZOLE napisao:

    I am just writing to make you understand what a outstanding experience my wife’s girl obtained using your web site. She noticed so many pieces, which included what it is like to possess an excellent helping nature to let other people with ease learn specific specialized things. You truly surpassed people’s expected results. Thank you for producing these precious, trusted, informative and in addition fun tips about this topic to Lizeth.

  3. I am only writing to make you understand what a really good experience my wife’s princess obtained viewing your webblog. She noticed some things, which included what it is like to possess an ideal teaching spirit to make others without difficulty learn about specific tortuous things. You undoubtedly surpassed readers’ expected results. Thanks for rendering those productive, trusted, informative as well as unique tips on your topic to Mary.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content