Novosti|

Nastavnica klavira iz Belišća Valentina Gyerek jedina je hrvatska predstavnica u prvom krugu natjecanja Avon Voices, koja je ulaskom u prvi krug našla svoje mjesto među 180 natjecateljica koje dolaze iz više od 50 zemalja, a odabrana je između čak 6.000 kandidatkinja“. Valentina je nedavno završila snimanje profesionalnih videoizvedbi u Parizu, a njezin je videozapis, između ostalih, dostupan za pregledavanje i glasanje na stranici AvonVoices.com. Tako Belišćani imaju priliku svojoj sugrađanki pomoći osigurati ulazak u drugi krug Avonove potrage za talentiranim pjevačicama, u kojem ima mjesta za samo sto natjecateljica.

Nakon trećeg kruga za 25 natjecateljica slijedi polufinale u Hollywoodu, dok će se ujesen ove godine u New Yorku izvedbama uživo deset finalistica natjecati za dva pobjednička mjesta. Svaki glas je važan jer glasovi posjetitelja stranice, zajedno uz one “zvjezdanog” žirija, odlučuju koje će dvije natjecateljice, od kojih će jedna biti Avon Lady, dobiti priliku snimiti profesionalan album koji će se prodavati u cijelom svijetu. Iz Hrvatske se prijavilo 27 djevojaka, a nakon završetka glasovanja ostala je samo Valentina, koja je u prvi krug ušla zahvaljujući sjajnoj izvedbi pjesme Because You Loved Me, Celine Dion.

Valentina, koja trenutačno radi u Osnovnoj glazbenoj školi u Belom Manastiru, završila je srednju glazbenu gimnaziju “Franjo Kuhač” u Osijeku, smjer glazbenik instrumentalist – klavir. Godine 2006. proglašena je najboljom studenticom Umjetničke akademije. U rujnu 2008. diplomirala je na spomenutoj akademiji s odličnim uspjehom u Odjelu za glazbenu kulturu o temi “Skladatelj Sigmund Romberg iz Belišća na američkoj pozornici”. U slobodno vrijeme Valentina je korepetitor i aktivna članica crkvenog pjevačkog društva Mir Belišće te Amaterskog kazališta u Belišću, u kojem često nastupa uz pratnju tamburaškog i zabavnog orkestra u vokalno-solističkim izvedbama.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content