Novosti|

Odbor za priznanja Osječko-baranjske županije u veljači je raspisao javni poziv za građane, pravne osobe i druge organizacijske oblike te njihova tijela na podnošenje prijedloga za dodjelu „Zelene povelje Osječko – baranjske županije“ za doprinos očuvanju okoliša te osiguranju i poboljšanju kakvoće življenja za dobrobit sadašnjih i budućih naraštaja na području Osječko-baranjske županije. Ovo visoko priznanje, između ostalih dobila je i belišćanska Udruga djece i mladih s poteškoćama u razvoju Zvono. Time je Zvono postalo prva «neekološka» udruga koja je dobila ovo priznanje, a da joj zapravo ekologija i očuvanje okoliša nije primarna djelatnost.

Predsjednica udruge Zvono Mira Anić pojasnila je kako smatra da ekološki principi, odnosno očuvanje okoliša, briga za razvoj i poticanje obnovljivih izvora energije moraju uključivati i brigu za ljude. Vođeni tom idejom i tim životnim principima, udruga je željela da se cijela ta priča o brizi za okoliš zaokruži i sagleda u cjelini te da se pošalje poruka javnosti da je Udruga Zvono, koja je specifična po svojim aktivnostima i djelatnostima te koja neprestano ukazuje na potrebu za skrb i o onim ranjivijim skupinama društva, itekako ekološka udruga..

O ciljevima Zvona, odnosno razlozima za dobivanje Zelene povelje, govori i sve ono što se čini na Citadeli na lijevoj obali Drave, gdje je pripremljen teren za sadnju različitih vrsta ljekovitog bilja, čime su stvoreni uvjeti za početak ekološke proizvodnje. Uz ostale, u edukaciji o njoj Zvonu su pomogli i iz hrvatskog eko centra „Mavrović“, čiji je tim nedavno bio u Zvonu i obišao Citadelu, te održao radionicu o kompostiranju.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content