Novosti|

U četvrtak, 5. svibnja Gradska knjižnica i čitaonica Belišće organizirala je u sklopu Tjedna psihologije u knjižnici predstavljanje knjige Tarre Barat : Stres: najveći ubojica današnjeg čovjeka: jeste li jači od stresa. Knjigu je predstavila sama autorica koja je završila interdisciplinarni studij na Omega institutu u Sjedinjenim američkim državama. Uspješna je u podučavanju zdravom stilu života i yoge, a autorica je brojnih članaka za časopise i novine. Više od deset godina proučava stres, a za grupe zainteresiranih organizira radionice za osvještavanju i upravljanju stresom.

Stres je sastavni dio današnjeg, ubrzanog načina života, a pored lošeg stresa postoji i dobar, poticajni stres koji je ravnoteža između uzbuđenja i opuštanja i pomaže pri koncentraciji, usmjeravanju i postizanju cilja. Motivira, donosi radost i podiže stanje duha za razliku od lošega koji donosi stalnu napetost, nervozu i strah. Kada se lošim stresom krivo upravlja, može biti poguban, pa čak i uzrokom smrti u vrlo velikom broju slučajeva.

Autorica je s posjetiteljima provela kratku anketu o razini stresa i u razgovoru, odgovarajući na njihova pitanja i razmišljanja otvorila brojne aspekte suvremenog načina života pojedinca, obitelji i društvene zajednice. M.Đogaš

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content