Novosti|

romi_vOsnovna škola Darda, zajedno s nositeljem projekta Mirovnom grupom mladih Dunav i partnerskim organizacijama Udrugom žena Romkinja Romsko srce i Udrugom Romkinja Kašmir iz Belišća bila je organizator trodnevnog edukativnog programa za nastavnike, učitelje, odgojitelje i stručne djelatnike koji rade s romskom populacijom.

Edukativni program održan je od 16.-19. svibnja 2014. u Orahovici i obuhvatio je edukaciju o romskom jeziku, tradiciji, povijesti, kulturi i običajima Roma-(Romologija), te je pripremio nastavnike i obrazovni kadar s područja Darde, Belišća i Jagodnjaka za rad na manjinskoj inkluziji kako bi se dodatno dala podrška nastavnom i obrazovnom kadru u radu s manjinskim zajednicama.

Trening je održan u sklopu projekta „Otvorena učionica“ („Open classroom-engl.) sufinanciranom uz potporu Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Ukupna vrijednost projekta je 150.994,00 eura (približno 1.149.064,00 kuna) od čega EU sufinancira s 134.988,64 eura, približno oko 1.027.264,00 kuna).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content