Novosti|

Belišćanska pjesma “Drava”, koju su izveli Paula Balentić i Zvonimir Iveković bila je najbolji uvod u izložbu dječjih radova na temu “Naš Matija Ljubek”, koja je u holu Gradske uprave otvorena u ponedjeljak, 6. svibnja, u sklopu programa ovogodišnjeg obilježavanja Dana grada Belišća. Ideja za ovu izložbu potekla je iz Ogranka Hrvatskog novinarskog društva Belišće, a ostvarena je zahvaljujući 4.d razredu i učiteljici Aniti Korov iz Osnovne škole Ivana Kukuljevića i skupini Bombončići s odgojiteljicom Dajanom Frljužec iz Dječjeg vrtića Maslačak te u suradnji s Društvom “Naša djeca”, uz pomoć Grada Belišća.

Tijekom proteklog razdoblja učiteljica Anita i odgojiteljica Dajana sa svojom su djecom razgovarala o Matiji Ljubeku, otišli su pogledati njegovu skulpturu postavljenu na kružnom toku prema Mostu 107. brigade preko rijeke Drave, na kojoj je Matija nekada davno svakodnevno trenirao te su istraživali fotografije i novinske članke iz toga vremena. Zahvaljujući svim tim spoznajama, djeca su na papir bojama prenijela svoje viđenje ovog svjetski poznatog sportaša, olimpijca koji je odrastao u gradu u kojem oni odrastaju i koji je išao u školu koju oni pohađaju ili će pohađati.

Na otvorenju izložbe, Eleonora Svrtan, Leona Barić i Ivana Šovagović sve su prisutne podsjetile tko je i kakav je bio naš Matija Ljubek, a neprimijećen nije ostao niti Vanja Konstantinović, učenik 4.d razreda, koji je ondje bio s više od 20 zlatnih, srebrnih i brončanih medalja koje je osvojio na raznim kajakaškim natjecanjima. Prigodnim riječima se se obratili Drago Hedl, dopredsjednik Hrvatskog novinarskog društva, krovne strukovne udruge u Hrvatskoj, ujedno i dopredsjednik belišćanskog Ogranka HND-a te Dario Fletko, predsjednik Gradskog vijeća grada Belišća, koji je i otvorio izložbu. Otvorenje izložbe završilo je u slavljeničkom raspoloženju, jer su sva djeca zajedno čestitala 140. rođendan našem gradu uz pjesmu “Volim te, volim Belišće moje”.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content