Novosti iz života udruga|

Povodom Dana sv. Florijana – zaštitnika vatrogasaca, 4. svibnja 2024. godine dobrovoljna vatrogasna društva s područja Vatrogasne zajednice grada Belišće obilježila su svoj dan s raznolikim aktivnostima u slavljeničkom duhu.

U jutarnjim satima članovi DVD-a Belišće nazočili su svetoj misi u crkvi sv. Josipa Radnika u Belišću, gdje je fra Marko Neretljak blagoslovio sve vatrogasce i zahvalio se na njihovom nesebičnom radu i požrtvovnosti za druge. U večernjim satima kod kipa sv. Florijana ispred vatrogasnog doma u Belišću zapaljena je svijeća, a u vatrogasnim prostorijama održan je skroman domjenak uz uvodnu riječ zapovjednika Dubravka Čovčića koji je čestitao Dan sv. Florijana i zahvalili se svim članovima na dobrovoljnom radu i trudu koji ostavljaju za boljitak ovog vatrogasnog društva.

DVD Bistrinci svoj dan obilježili su okupljanjem svojih članova uz mali domjenak i druženje s mještanima, a posebno mlađeg naraštaja koje zanima vatrogastvo. Pokazana je pripadajuća vatrogasna oprema i rad s vatrogasnom djecom.

DVD Veliškovci i DVD Gat Dan sv. Florijana obilježili su u nedjelju, 5. svibnja. Svečanost je započela molitvom ispred DVD-a, a nastavljena procesijom do župne crkve svetog Roka i misom koju je predvodio župnik župe Veliškovci vlč. Danijel Tigandžin. 50-ak članova nastavilo je zajedničko druženje.

Dubravko Čovčić

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content