Novosti|

U utorak, 30. travnja s početkom u 12 sati održana je svečana sjednica Gradskog vijeća u povodu Dana grada Belišća – 1. svibnja i međunarodnog praznika rada. Pored gradonačelnika i načelnika susjednih i prijateljskih gradova i općina, na svečanoj sjednici nazočili su izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora saborski zastupnik Domagoj Hajduković, saborski zastupnici Ivica Mandić i Dinko Burić te župan Osječko-baranjske županije Vladimir Šišljagić. Također na sjednici su nazočili i dosadašnji gradski vijećnici, predsjednici mjesnih odbora, predstavnici tvrtki Duropack Belišće d.o.o. i Harburgfreudenberger Belišće d.o.o, načelnik Policijske postaje Valpovo, predstavnici udruga Domovinskog rata te dobitnici javnih priznanja.
Svečanu sjednicu otvorio je dosadašnji predsjednik Gradskog vijeća Dejan Šovagović koji je pozdravio sve prisutne uzvanike i goste, nakon čega je Crkveno pjevačko društvo MIR izvelo dvije prigodne pjesme. Svim nazočnima obratio se i gradonačelnik Zvonko Borić koji je posebno istaknuo sve one projekte koji su u Belišću realizirani u proteklom razdoblju te one koji su u tijeku i koji se planiraju izvršiti. Još jednom je čestitao dobitnicima javnih priznanja i sve zajedno pozvao na tradicionalni zajednički ručak s građanima. Svim građanima Belišća i prigradskih naselja, čestitao je Dan grada Belišća i blagdan sv. Josipa Radnika, zaštitnika župe Belišće te Međunarodni praznik rada.
Na sjednici su još govorili i Župan Vladimir Šišljagić te saborski zastupnik Domagoj Hajduković u ime predsjednika Hrvatskog sabora, koji su pohvalili nastojanja grada Belišća na realizaciji brojnih projekata od interesa za sve građane.
Na sjednici su uručena i javna priznanja i to Plaketa “Grb grada Belišća” Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Bocanjevci – za izuzetna ostvarenja i doprinos razvoju vatrogastva, Pavici Stanković iz Bistrinaca – za izuzetna ostvarenja i doprinos u humanitarnom djelovanju i Udruzi športskih ribolovaca „Podravac“ Bistrinci – za izuzetna ostvarenja i doprinos u športskom i sveukupnom društvenom životu Grada.
Za izuzetna ostvarenja i doprinos u gospodarskom životu Grada Belišća dodjeljena je Plaketa “S.H.Gutmann” Norbert Behrendtu – članu Uprave tvrtke Harburg-Freudenberger Belišće d.o.o., Vladi Maltaru – vlasniku obrta „Slog“ Belišće i vlasnicima M&D obrta za građevinarstvo iz Belišća Martinu Glavici i Danijelu Bešenjiu.
Nakon dodjele javnih priznanja uslijedio je i kraći glazbeni program belišćanskog glazbenika Davida Krulića koji je izveo dvije autorske skladbe pod nazivom „Večer iznad grada“ i „Možda nebo nije plavo“.
Nakon završetka svečane sjednice svi uzvanici i gosti uputili su se na središnji trg u centru Grada na zajednički ručak na koji se odazvao veliki broj građana Belišća ali i ljudi i susjednih mjesta. Grah iz 600-litarskog kotlića pripremio je već tradicionalno Josip Delač iz Kitišanaca uz pomoć članova Udruge umirovljenika iz Belišća, dok je sve nazočne, uz sunčano i toplo vrijeme, zabavljao tamburaški sastav Kočije iz Narda.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content