Novosti|

Proteklog vikenda članice i članovi KUD-a “Šokadija” Bocanjevci bili su sudionici Međunarodnih večeri folklora u Vionici (BIH) u organizaciji HKUD-a sv. Marko Vionica i Općine Čitluk.

Na jubilarnoj 10. Međunarodnoj večeri folklora, u subotu, 24. srpnja, naši čuvari tradicije su dostojno predstavili Grad Belišće i svoje Etno selo koreografijom plesova iz Bocanjevaca, ali i cijelu Hrvatsku, budući da su na prvoj večeri bili jedini sudionici iz Lijepe naše. Uz Bocanjevčane, u prvoj večeri oduševljeni gosti su imali prilike vidjeti i nastupe kulturno umjetničkih društava iz Livna, Damanovića, Međugorja, KUD-a Ilinden iz Sjeverne Makedonije te domaćina HKUD-a sv. Marko iz Vionice u programu kojega je vodio Branko Uvodić, koji je na kraju i zapjevao s bocanjevačkim tamburašima.

Dan kasnije je uslijedilo primanje izaslanstava kod načelnika Općine Čitluk Marina Radišića na kojemu su grad Belišće predstavljali potpredsjednik Gradskog vijeća grada Belišća Bojan Vuksanić, predsjednik i tajnik KUD-a “Šokadija” Bocanjevci Saša Piškorjanac i Davor Vuksanić te voditeljica puta Janja Čeliković, kao osoba koja je i započela suradnju između društava iz Slavonije i zapadne Hercegovine. Svi sudionici puta u Vionicu iskoristili su priliku te posjetili Međugorje i pomolili se Blaženoj Djevici Mariji na Brdu Ukazanja kao i u župnoj crkvi sv. Jakova i Svetištu Kraljice Mira.

Uz riječi zahvale iznimno gostoljubivim domaćinima i želji za jednako uspješnu drugu večer folkora koja je održana u nedjelju, dogovoren je i nastavak suradnje prijateljskih društava koja traje već niz godina, budući da je Bocanjevčanima ovo drugi nastup na ovom području nakon sudjelovanja na Božićnom koncertu 2015. godine, a članovi HKUD-a sv. Marko Vionica su tradicionalno dragi gosti na Belišćanskoj zlatnoj jeseni.

Tekst: Monika Đogaš, Gradski radio Belišće

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content