Novosti|

Da se u belišćanskoj knjižnici može posuditi 5 knjiga, već je uobičajena vijest. Ove godine Gradska knjižnica i čitaonica Belišće odlučila je posebnom ljetnom ponudom počastiti svoje najvjernije čitatelje. Obzirom da će u kolovozu radno vrijeme biti malo izmijenjeno, odnosno samo četvrtkom će se raditi poslijepodne, pozivaju se svi ljubitelji dobre knjige da se prošeću do knjižnice i podignu čak 7 knjiga za ljetno osvježavajuće čitanje, a rok posudbe je mjesec dana, sve kako biste što duže mogli uživati u hladovini i provoditi vrijeme čitajući odlične knjige.

Knjižnica Belišće već dugi niz godina održava kreativne radionice za djecu i odrasle, točnije od 2009. godine/posljednjih dvanaest godina. I ove je godine, unatoč svim aktualnim izazovima, nastavila organizirati razne kreativne radionice. Do sredine srpnja održano je 10 radionica, a isplanirano je još 5 u kolovozu te nekoliko radionica i u rujnu, kada se djeca već polako vraćaju u školske klupe. Zahvaljujući susretljivim građanima grada Belišća i Valpova, moguće je održavati maštovite, nove i razne radionice u belišćanskoj knjižnici. Također, naš projekt za radionice pod nazivom Zlatne ruke, ove godine je dobio financijsku potporu Grada Belišća i Ministarstva kulture. Do sada su radionice održali razni kreativci: Ivana Kopić, Dijana Milišić-Zečević, Antun Sabo, Tin Lacković, Jadranka Berak i Bojana Reçica. Velik dio tih radionica organiziran je u suradnji s Centrom za kulturu Sigmund Romberg iz Belišća te Likovnom udrugom „Bel-Art“ Belišće.

Djeca pomoću različitih kreativnih vještina razvijaju osjećaj sigurnosti, jačaju samopouzdanje, samokontrolu i suradnju s drugima. U pozitivnom ozračju kreativnosti, uz nešto novo što su naučila, djeca lakše i brže stječu i primjenjuju ta znanja i u svom svakodnevnom okruženju.

Ljeto u knjižnici, kao već tradicionalna manifestacija, okuplja velik broj djece, ali i povećan broj odraslih koji čitaju. U prostoru Knjižnice moguće je, uz veliki prostor i komociju, primiti i više studenata koji žele učiti ili se pripremati za neke svoje projekte jer je studijska čitaonica opremljena kvalitetnom rasvjetom, računalima, uređajima koji nude opcije kopiranje-skeniranje-printanje te je sve ugodno klimatizirano. Također, bitno je podsjetiti da Knjižnica prima 4 dnevnih i tjednih novina i 1 mjesečnik tako da svi korisnici Knjižnice mogu svakodnevno koristiti i čitaonicu dnevnog tiska.

Police u Knjižnici ispunjene su mnogim novitetima knjižnične građe koji su pristigli baš za ljeto te time knjižničarke potiču korisnike da svoje slobodno vrijeme posvete upravo čitanju, posebno ove godine koja je proglašena Godinom čitanja.

Povodom toga, u Knjižnici su osmislili i prigodno nagrađivanje. Od 30.7. bit će objavljena nagradna igra Ljetno čitanje na Facebook stranici Knjižnice https://www.facebook.com/GradskaknjiznicaicitaonicaBelisce te se pozivaju svi koji vole čitati da sudjeluju u nagradnoj igri. 😊

Uz sve navedeno, belišćanske knjižničarke marljivo rade na osmišljavanju bogatog programa za ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige. Ukoliko prilike budu dopuštale, ostvarit će se brojna zanimljiva gostovanja. Osmišljen je i raznolik program događanja u rujnu, ali o tome će više govora biti krajem kolovoza.

Gradska knjižnica i čitaonica Belišće tijekom ljetnog razdoblja pruža zanimljiv program prvenstveno za mlađu populaciju kako bi djeca mogla svoje slobodne ljetne dane kvalitetno provoditi sa svojim vršnjacima u sigurnom okruženju. Ipak, nije samo ljeto predviđeno za događanja u belišćanskoj knjižnici jer, kao što je već prethodno istaknuto, knjižničarke se trude osmišljavati razne zabavne i privlačne aktivnosti tijekom cijele godine te zato pozivaju sugrađane svih generacija da posjete Knjižnicu i sudjeluju u raznim aktivnostima.

Na kraju je važno istaknuti radno vrijeme Knjižnice u kolovozu koje će biti drukčije zbog godišnjih odmora. Radno vrijeme će biti sljedeće:

RADNO VRIJEME KNJIŽNICE – KOLOVOZ 2021.

Ponedjeljak, utorak, srijeda, petak 8-15 h

Četvrtak 13-19 h

Dnevne pauze 9.30-10 i 16.30-17 h

Subota i nedjelja neradne

Mole se svi korisnici Knjižnice i građani grada Belišća i prigradskih naselja za razumijevanje.

Tekst: Gradska knjižnica i čitaonica Belišće
Izvor fotografije: https://knjiznica-drenovci.hr/author/gpavlovic/page/5/

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content