Novosti|

Nakon tradicionalno održanih božićnih programa u društvenim domovima u Tiborjancima i Veliškovcima, 6. siječnja 2018. godine članovi Kulturno-umjetničkog društva „Ante Evetović Miroljub“ održali su božićni program u novootvorenom Društvenom domu u Gatu.

Mnogobrojnu publiku pozdravili su svi sudionici tradicionalnim napjevom „Dobar vam večer, gospodo“. Program su zatim nastavili najmlađi članovi. Prigodne božićne stihove recitirale su Ana Kuhar, Sara Salajić i Veronika Talafuk. Uz tamburašku pratnju Luke Kuhara, Ana i Sara otpjevale su božićnu pjesmu „Djetešce nam se rodilo“. Pjevačka skupina izvela je božićne pjesme: „Narodi nam se kralj nebeski“, „Sklopi blage očice“, „Svim na zemlji mir, veselje“ i „Tri kralja jahahu“. Muški članovi skupine izveli su pučke pjesme: „Pjevaj mi, pjevaj, sokole“, „Ja sam junak iz doline“ i „Sivi sokol“. Zajedno s pjevačkom skupinom, zapjevala je i publika stihove pjesme „Moja šokadijo“. Veliki pljesak zaslužila je Manda Dubrović i pjesma „Teci, teci Karašice“ koju je s članovima pjevačke skupine premjerno izvela. Stihovi pjesme: “Gatu mala varošice, tvoji Šokci i Šokice ponosni su vedrog lica, za bostani Karašica. Lijepo li si selo naše, dom i crkva tebe krase, mlade snaše, djevojčice, teci, teci Karašice…“ oduševili su mještane. U dramskom dijelu programa publiku su nasmijale Lenka Stanić, Pepika Paulić i Eva Habus, koje su  na šokačkom divanu izvele sličice iz života naših starih.

Program Kulturno-umjetničkog društva „Ante Evetović Miroljub“, koji je osmislila i pripremila Ankica Jurina, a vodila Monika Jurkin, završio je poznatim bećarcima.

Tekst: Monika Jurkin

Odgovori

Close Search Window
Skip to content