Novosti|

Dana 23. travnja 2015. održana je manifestacija Noć knjige. U Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće već četvrtu godinu zaredom imali su brojne aktivnosti. S aktivnostima je započeto čak i dan prije, kada se obilježava Dan hrvatske knjige i to predstavljanjem knjige „Čemu služe stvari?“ autorice Ivane Kranželić iz Koprivnice.

Na samu Noć knjige obilježava se Svjetski dan knjige i autorskih prava. U belišćanskoj knjižnici program je počeo već u 16 sati projekcijom crtanog filma za najmlađe. Nastavio se u 17 sati, kada je održana kreativna radionica izrade sova i šišmiša namijenjena djeci. Sove i šišmiši simboli su Noći knjige, a na radionici su sudjelovali učenici iz osnovne škole u Belišću te korisnici udruge za mlade i djecu s poteškoćama u razvoju „Zvono“. Također, bile su tu i dvije izložbe. U 18 sati svi posjetitelji mogli su razgledati izložbu dječjih radova, nastalih na temu književnog susreta dan prije „Čemu služe stvari?“, a u 21 sat izložbu nakita Nade Poljak iz Osijeka, koja radi jedinstveni heklani nakit. Održana je po prvi puta i razmjena salveta te su brojne kreativke s područja grada Belišća posjetile knjižnicu i izmijenile svoje duplikate salveta s novima. Za stariju populaciju bila je organizirana računalna radionica, ali je došlo i par djece koje knjižničarke nisu odbile, nego je voditelj radionice svakome ponešto pokazao. Noć knjige u knjižnici u Belišću završila je projekcijom igranog filma koji je započeo u 22 sata, a tijekom cijele noći svi koji su se učlanili dobili su krasne knjige na poklon.

Noć knjige je manifestacija kojom se afirmira ljubav prema knjizi i čitanju. Noć knjige radi se s ciljem da se oči javnosti barem jedan dan (i noć) usmjere na knjigu, kako bi se, bez obzira na svakodnevnicu, barem ponekad više govorilo o čaroliji stvaranja i radosti čitanja knjiga.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content