Grad za mlade, Novosti|

Prije nego službeno započne nova školska godina, u Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće osmislili su par događanja u rujnu.

Odmah na početku, 1. rujna, u belišćanskoj će knjižnici gostovati renomirani osječki ilustrator i umjetnik, Dražen Jerabek. Dražen će publici grada Belišća, ali i svim posjetiteljima koji u razdoblju od 1. rujna do 20. rujna 2021. godine posjete Zgradu Gradske uprave grada Belišća i Gradske knjižnice i čitaonice Belišće, predstaviti svoju izložbu „Grčka mitologija u ilustraciji“.

Uz izložbu poznatog osječkog umjetnika, pridružit će se i kaširane skulpture renomirane samouke umjetnice iz Petrijevaca pod nazivom „Papirni svijet Darije Prša“ koje također možete pogledati od 1. do 20. rujna na istom mjestu.

Knjižnica Belišća je već dvanaest godina poznata po svojim radionicama, stoga će Dražen Jerabek održati čak dvije radionice 1. rujna 2021. godine. Prva, u 10 sati, bit će za djecu osnovnoškolskog uzrasta, dok će druga biti za umirovljenike, s početkom u 12 sati. Radionica također nosi naziv „Grčka mitologija u ilustraciji“, a svi prijavljeni naučit će posebnom tehnikom crtati grčke motive.

Kako bi bilo dovoljno mjesta za sve zainteresirane kreativce, osmišljena je još jedna radionica za djecu, a za maštovitost je ovaj puta zadužena Bojana Reçica, djelatnica belišćanskog Centra za kulturu. Bojana je osmislila kako sačuvati uspomenu na ljeto, pod nazivom Dan na plaži, a radionica će biti 2. rujna u 16 sati. Oni koji se prijave, imat će priliku uokviriti svoje uspomene na divno provedeno ljetovanje.

Prijave na sve radionice je obvezna stoga iz Knjižnice mole da im se slobodno jave putem telefona 031/400-627, osobno ili na facebook Gradske knjižnice i čitaonice Belišće.

Da nisu zaboravljeni niti ljubitelji lijepe književnosti i dobre knjige, dokaz je gostovanje istaknutog lokalnog pjesnika Joze Bogdanovića dana 3. rujna 2021. godine, petak. Književno-poetska večer, predstavljanje zbirke poezije Joze Bogdanovića iz Narda „Ledina Labova“ održat će se u prostoru hola Zgrade Grada Belišća i Knjižnice s početkom u 18 sati.

Prema autorovim riječima, spomenom na Labov simbolično se izražava zahvalnost ljudima na životu u to vrijeme, provodeći djetinjstva skromno, ali ispunjeno i za sve koji su živjeli taj prostor, u njemu odrasli, u njemu se zaljubljivali te je trajni dio njihova nadahnuća.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content