Novosti|

U organizaciji Centra za kulturu Sigmund Romberg i uz podršku Grada Belišća jučer, 22. kolovoza, u Kazališnoj kavani otvorena je Izložba slika mladih umjetnika iz Ukrajine. Izložba je organizirana na inicijativu dragih ljudi iz Ukrajine koji borave u gradu Belišću. Na izložbi su postavljene 34 slike, od čega 32 uistinu impresivna dječja rada. Desetero djece, u dobi od 4 do 15 godina, ovom plemenitom umijeću poučila je njihova mentorica Yulia Perepelkina, koja potječe iz ukrajinske obitelji brojnih umjetnika, od kojih su neki svjetski poznati. Svoju ljubav prema poučavanju djece nastavila je i ovdje u Hrvatskoj, što je rezultiralo prekrasnom izložbom.

U ime umjetnika, predstavila se dvanaestogodišnja Viktoria Zaharova, na prilično dobrom hrvatskom jeziku. U Belišću je četiri mjeseca gdje pohađa osnovnu školu i dodatne sate hrvatskog jezika. U ime udruge PUKS – Podrška u kriznim situacijama govorila je Sunčica Nižetić, predstavivši rad članova ove volonterske udruge s raseljenim osobama. Njihove aktivnosti, radionice, podrška u svakodnevnom životu i prijateljska ruka uvelike su doprinijeli boljoj integraciji raseljenih osoba iz Ukrajine koji borave u Belišću. Sve prisutne, nadahnutim govorom pozdravio je predsjednik Gradskog vijeća grada Belišća Domagoj Varžić, koji je dragim ljudima iz Ukrajine poželio ugodan život u Belišću, uz želju da se što prije moguće vrate u svoje domove i svojim normalnim životima. U glazbenom dijelu programa nadahnute nastupe imali su učenik klavira uskoro trećeg razreda Glazbene škole Valpovo-Belišće Rafael Glavica te njegov profesor klavira Krešimir Križanec.

Izložba se može pogledati do petka, 2. rujna. Prodajnog je karaktera, a sva prikupljena sredstva idu kao potpora mladim umjetnicima u njihovim daljnjim slikarskim pothvatima. Svi zainteresirani koji na ovaj način žele pružiti podršku i kupiti sliku, neka se jave u ured Centra za kulturu Sigmund Romberg svakim radnim danom od 7 do 15 sati.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content