Novosti|

Već tradicionalna izložba slika članova Likovne udruge “Bel-art” pod nazivom “Boje zime” otvorena je u četvrtak, 6. prosinca 2018. godine u holu zgrade Gradske uprave.  Izložbu su zajednički organizirali Gradska knjižnica i čitaonica Belišće i Likovna udruga Bel-art, a na njoj je svoje radove izložilo 20 slikara.

Na ovoj izložbi zastupljene su različite slikarske tehnike, kao što su akril, ulje na platnu i pastel, a slikani su različiti motivi inspirirani zimom i njezinim bojama. Iz tog razloga izložba i nosi naziv “Boje zime”.

Nešto o samoj izložbi na početku otvaranja rekla je u svom obraćanju knjižničarka Jasna Andrišić, a svim prisutnim ljubiteljima umjetnosti obratio se i predsjednik Bel-arta Ivan Vajda te se zahvalio knjižnici, ali i gradu Belišću na dosadašnjoj izvrsnoj suradnji.
Izložbu “Boje zime” otvorila je zamjenica gradonačelnika grada Belišća Ljerka Vučković, koja je iskoristila ovu priliku i pohvalila belišćanske slikare te im zahvalila na dosadašnjem radu i izvrsnoj međusobnoj suradnji. U programu otvaranja sudjelovao je mladi glazbenik Marko Glavica koji je uz gitaru izveo nekoliko prigodnih pjesama.

Ovom izložbom belišćanski slikari zatvaraju sezonu izlaganja za ovu godinu, a svi zainteresirani mogu pogledati izložbu sve do 19. prosinca.

Tekst i fotografije: Tin Lacković

Tekst i foto: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content