Novosti|

Miris čobanca obilježio je drugi dan Belišćanske zlatne jeseni. U subotu, 11. rujna, na prostoru belišćanskog bazena 23 majstora kotlića sudjelovalo je u 7. Državnom natjecanju u kuhanju čobanca, a osim ekipa s područja Belišća i prigradskih naselja, u kuhanju ovog slavonskog specijaliteta okušali su se i kuhari iz Biograda na Moru, Svetog Ivana Zeline, Benkovca, Donjeg Miholjca i Valpova. Sve je njih na otvorenju Čobanijade pozdravio Domagoj Varžić, predsjednik Gradskog vijeća grada Belišća

Najbolji majstor kotlića u Hrvatskoj, barem što se čobanca tiče, je Nikola Barišić, drugo je mjesto osvojio Damir Đakovac, a treće Zoran Toprek, odlučila je tako predsjednica stručnog ocjenjivačkog suda profesorica kulinarstva Jelica Černi te članovi, šef kuhinje u KBC-u Osijek i službeni kuhar hrvatske nogometne reprezentacije Tomica Đukić i profesor kulinarstva Stevo Bijelić, koji su ocjenjivali boju, gustoću, ukuhanost mesa i okus čobanca. Gradonačelnik Belišća Dinko Burić je najboljim kuharima uručio pehare, plakete i kotliće,  a druženje domaćina i gostiju nastavljeno je u dobrom raspoloženju, kakvo i priliči Belišćanskoj zlatnoj jeseni. Program je vodio Branko Uvodić, a za glazbenu atmosferu bio je zadužen tamburaški sastav Kočije iz Narda.

Tekst: Monika Đogaš, Gradski radio Belišće
Foto: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content