Novosti|

Prvi dan održavanja Belišćanske zlatne jeseni, nakon svečane sjednice Gradskog vijeća i dodjele javnih priznanja Grada Belišća te otvorenja izložbe “Stari bunari belišćanskog kraja – zaboravljeni izvori života”, u večernjim satima su na prostoru Bazena Belišće posjetitelji mogli pogledati monodramu “Đuka Begović” u izvođenju Ivice Koprivnjaka, dugogodišnjeg glumca, redatelja i vokalnog solista belišćanskog Amaterskog kazališta.

Belišćanska publika, ali i svi posjetitelji i gosti Belišćanske zlatne jeseni uživali su u monodrami za koju je Koprivnjak 2014. godine nagrađen na Festivalu amaterskih kazališta u Slavonskom Brodu, a godinu kasnije na Međunarodnom festivalu kazališnog stvaralaštva u Belom Manastiru.

Ivica Koprivnjak ove godine obilježava 55 godina amaterskog rada i kulturnog doprinosa gradu Belišću, a ovom izvedbom želio je zahvaliti svojoj publici na godinama vjernosti i podrške. Na pozornici su mu se po prvi put pridružili članovi Tamburaškog orkestra Amaterskog kazališta Belišće.

Ni publika nije ostala dužna, te nije štedjela dlanove i iskaze oduševljenje, a na kraju su plaketu i poklone Ivici Koprivnjaku uručili  ravnateljica Centra za kulturu Sigmund Romberg Tea Glavica i predsjednik Amaterskog kazališta Belišće Zvonimir Iveković.

Tekst: Monika Đogaš, Gradski radio Belišće
Foto: Tin Lacković, Zaim Saljiji

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content