Novosti|

Nakon svečane sjednice i dodjele javnih priznanja Grada Belišća, u petak, 10. rujna, manifestacija “Belišćanska zlatna jesen” nastavljena je otvorenjem izložbe pod nazivom “Stari bunari belišćanskog kraja – zaboravljeni izvori života”. Izložba je bila postavljena na prostoru između belišćanskog Muzeja i Turističke zajednice grada Belišća, a likovne su radove prigodnim riječima predstavili ravnateljica Muzeja Belišće Nada Milas-Bosanac i predsjednik Likovne udruge Bel-art Ivan Vajda, dok ju je službeno otvorila zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković.

Uz sudionike ranije održane svečane sjednice, na otvorenju izložbe bili su i gosti iz Benkovca, Biograda na Moru i Svetog Ivana Zeline, za glazbeni ugođaj se i ovom prilikom pobrinuo združeni zbor Karašica Croatica pod ravnanjem maestre Aleksandre Čeliković Cvidrak, a izložba je potaknula zanimanje i mnogih Belišćana.

Izložba “Stari bunari belišćanskog kraja – zaboravljeni izvori života” je projekt financiran sredstvima Osječko-baranjske županije, a realizirana je suradnjom Muzeja Belišće i belišćanske likovne udruge. Petnaest članova Bel – arta zabilježili su slikarskim radovima bunare – zaboravljenu materijalnu baštinu i njihovu ulogu koju su imali u svakodnevnom životu i razvoju naselja belišćanskog kraja. Izložba se može pogledati do 31. listopada u Muzeju Belišće.

Tekst: Monika Đogaš, Gradski radio Belišće
Foto: Tin Lacković, Zaim Saljiji

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content