Novosti|

Prema prijedlogu Odbora za javna priznanja, belišćanski vijećnici jednoglasno su još krajem ožujka usvojili odluke o dodjeli šest javnih priznanja Plaketa “Grb grada Belišća” te dva javna priznanja Plaketa “S. H. Gutmann”. Zbog epidemiološke situacije vezane uz koronavirus, svečana sjednica za Dan grada Belišća nije održana, kao ni dodjela javnih priznanja, već je to učinjeno u sklopu manifestacije Belišćanska zlatna jesen.

Svečana sjednica gradskog vijeća grada Belišća počela je u petak, 10. rujna, u 16 sati u Centru za kulturu Sigmund Romberg. Tada su Plaketu “Grb grada Belišća” dobili  Antun Sabo za iznimna ostvarenja u području likovne umjetnosti i doprinos kulturnom životu, Krunoslav Hornung – Veljo za iznimna ostvarenja i doprinos kulturnom i cjelokupnom društvenom životu, Udruga Zvono za iznimna ostvarenja i doprinos u stvaranju boljeg životnog okruženja za djecu i mlade s teškoćama u razvoju, Nikica Mužević za iznimna ostvarenja i doprinos vatrogastvu i društvenom životu, Suzana Krčmar za iznimna ostvarenja i doprinos unaprjeđivanju manjinskih prava i cjelokupnom životu te Janja Čeliković za iznimna ostvarenja i doprinos razvoju turizma i cjelokupnom razvoju grada Belišća.  Plaketu “S. H. Gutmann” dobili su Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Novosel Slađan i Tvornica elektroopreme TEO – BELIŠĆE d.o.o. za iznimna ostvarenja i doprinos gospodarskom životu Belišća.

Javna priznanja su laureatima uručili gradonačelnik Dinko Burić i predsjednik Gradskog vijeća grada Belišća Domagoj Varžić, a osim belišćanskog gradonačelnika, kao domaćina, okupljene su pozdravili predsjednica Gradskog vijeća grada Biograda na Moru Ivana Stamičar, zamjenik gradonačelnika Grada Benkovca Tomislav Klarica i zamjenik župana Osječko – baranjske županije Josip Miletić. Gradonačelnik Belišća Dinko Burić je, uz čestitke ovogodišnjim dobitnicima javnih priznanja, istaknuo kako je sve ono što se u Belišću događa i sve ono što je postignuto, rezultat suradnje i zajedništva, a samo sinergijom svih čimbenika, Belišće će se razvijati i dalje. U ime dobitnika javnih priznanja zahvalu je uputio Slađan Novosel. Na svečanoj sjednici su, uz gradonačelnika Dinka Burića i njegovu zamjenicu Ljerku Vučković, sudjelovali i gradski vijećnici, predstavnici Osječko – baranjske županije, predstavnici prijateljskih gradova i općina, načelnik Policijske postaje Belišće te župnici iz Belišća i Valpova fra Marko Neretljak i vlč Zvonko Mrak. Za glazbeni dio programa svečane sjednice bio je zadužen združeni zbor Karašica Croatica pod ravnanjem maestre Aleksandre Čeliković Cvidrak.

Nakon svečane sjednice, kod Muzeja Belišće otvorena je izložba pod nazivom Stari bunari belišćanskog kraja – zaboravljeni izvori života, a potom su posjetitelji na belišćanskom bazenu pogledali monodramu “Đuka Begović”, u izvođenju Ivice Koprivnjaka iz Amaterskog kazališta Belišće.

Tekst: Monika Đogaš, Gradski radio Belišće
Foto: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content