Novosti|

Veseli kraj projekta koji je privukao 102 umirovljenika na više od 800 aktivnosti

Prigodno, uoči obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba, Grad Belišće i Matica umirovljenika grada Belišća su još jednom okupili korisnike vrijednog projekta. Naime, uz druženje, izložbu radova, ples, pjesmu i ukusni domjenak, označen je kraj projekta Život u zajednici u gradu Belišću, koji je tijekom dvije godine donosio različite psihosocijalne, rekreativne, kulturno-kreativne i društvene aktivnosti.

– Ovakvi projekti produljuju životni vijek umirovljenika i nadam se da ćemo se i iduće godine, kad projekt završi, naći ponovno u istom broju. Želim vam da uživate u druženju i evocirate uspomene iz mladosti, kao i s brojnih projektnih aktivnosti, jer danas je vaš dan – obratila se prisutnim korisnicima  Marija Ilić, predsjednica Matice umirovljenika grada Belišća, zadovoljna projektom koji je količinu i kvalitetu sadržaja za umirovljenike podigao na potpuno novu razinu.

Društvene aktivnosti i zapošljavanje projektnog tima

 – Grad Belišće će nastaviti prijavljivati i provoditi ovakve projekte, jer znamo koliko ravnopravno i aktivno sudjelovanje u svakodnevnim društvenim aktivnostima znači našim starijim sugrađanima, čiji pozitivni dojmovi dovoljno govore. Iako su dvije godine uistinu proletjele, vjerujem da smo s našom partnerskom organizacijom postavili temelje za nastavak brojnih aktivnosti, ali i buduću plodonosnu suradnju – istaknula je Ljerka Vučković, zamjenica gradonačelnika Grada Belišća, podsjećajući kako su korisnici svojim sudjelovanjem omogućili i zapošljavanje 4 osobe koje su se pritom usavršavale i provodile aktivnosti.

Iako umirovljenici nisu skidali osmijehe s lica, emotivna je bila voditeljica projekta, Sanja Balog, koja je predstavila osnovne rezultate projekta, istovremeno zahvaljujući Gradu Belišću, Matici umirovljenika grada Belišća, ali i brojnim korisnicima na ukazanom povjerenju i prilici za obavljanje plemenitog posla. Impresivne brojke projekta predvodi čak 102 uključenih umirovljenika, koji su sudjelovali na više od 800 aktivnosti, u koje se uklapaju i brojni izleti, ali i prijevoz nabavljenim kombijem na specijalističke preglede i radionice.

Izleti po cijeloj Slavoniji i Baranji uljepšali dane korisnicima

– Između ostalog, posjetili smo Zoo vrt u Osijeku, sudjelovali u Noći muzeja, pomolili se u aljmaškom svetištu, fino jeli na Slaninijadi u Bistrincima i Gastro festu u Bocanjevcima, a obišli smo i Vukovar, Đakovo, đakovačku ergelu i Ivandvor, dok su nas posebno oduševili i izleti na odmorište Labov u Nardu, u Baranju, te u Kopački rit. Sve je zaokružilo i sudjelovanje na radionicama u potpomognutim područjima u susjednim županijama, u Garčinu, Babinoj Gredi i Crncu, gdje smo iznijeli svoja iskustva u radu s umirovljenicima – podsjetila je na kraju voditeljica projekta Sanja Balog, dok su korisnici sve popratili pljeskom i time dokazali da je na projektu Život u zajednici u gradu Belišću obavljen uistinu dobar posao, a sve je to bila uvertira u još jedno nezaboravno druženje.

Projekt vrijedan 1.5 milijuna kuna

Projekt Život u zajednici u gradu Belišću sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna je vrijednost projekta 1.499.999,97 kuna, koliko iznosi i EU sufinanciranje projekta. Razdoblje provedbe projekta je 24 mjeseca, od 5. listopada 2020. do 5. listopada 2022. godine. Nositelj projekta je Grad Belišće, a partner Matica umirovljenika grada Belišća.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content