Novosti|

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće od 28. siječnja do 20. veljače 2019. godine provodila se akcija „Čitaj, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj“. Ovom akcijom knjižničari tradicionalno obilježavaju Međunarodni dan darivanja knjiga (14.2.) u okviru nacionalne kampanje „Čitaj mi“. Potaknute time knjižničarke Vlasta Putar, Jasna Andrišić i Dijana Milišić-Zečević odlučile su ove godine prikupljati i donirati knjige u Dječji dom Klasje – poludnevni boravak u Bistrincima i osnovnu područnu školu u Veliškovcima.

Poludnevni boravak Klasje u Bistrincima okuplja djecu kojoj je potrebna pomoć pri njihovim školskim obvezama i u svakodnevnom životu, a tu pomoć i važnu podršku primaju od svojih odgojitelja. Knjižnici u školi u Veliškovcima svaka će prikupljena slikovnica, knjiga za djecu i lektira itekako obogatiti njezin skroman fond. Iz tih razloga knjižničarke su pozvale sve građane grada Belišća i okolice da se odazovu na ovu akciju i daruju svoje primjerke knjiga i slikovnica za djecu. Tako je zahvaljujući velikom odazivu građana uspješno prikupljeno devedesetak raznih knjiga za djecu, slikovnica i lektirnih naslova. Uz to prikupljene su i zanimljive igračke te filmovi i crtići za djecu. Tu impozantnu donaciju knjižničarke su u srijedu, 20. veljače 2019., osobno odnijele i predale knjižničarki Ivi Sopki u veliškovačkoj školi i Ivani Kopić, odgojiteljici u poludnevnom boravku Klasje u Bistrincima.

Obje su neizmjerno zahvalne što je Gradska knjižnica i čitaonica Belišće u ovogodišnjoj akciji darivanja knjiga odlučila darivati upravo njihove ustanove. Sve te darovane knjige pomoći će djeci tijekom njihovog obrazovanja, s posebnim naglaskom na razvijanje njihovih čitalačkih sposobnosti i navika, a igračke i filmovi pružit će im dobru zabavu i igru. Sam čin darivanja uči ih koliko je lijepo i važno pomagati. Knjižničarke također zahvaljuju svim dobrim ljudima koji su prepoznali dobrobit ove akcije.

Osim darivanja knjiga, posjet Veliškovcima i Bistrincima iskorišten je i za pregled stanja kućica-knjižnica u tim mjestima, a usput je pregledana i kućica-knjižnica u Gatu.

Tekst: Dijana Milišić-Zečević

Fotke: Vlasta Putar i Jasna Andrišić

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content