Novosti|

Danas, 21. veljače 2019. godine u 10,39 sati je na službenu e-mail adresu Grada Belišća zaprimljena elektronička pošta od strane gđe Anice Birovljević, stanovnice ulice Starovalpovački put.

Tekst gđe Birovljević i istomišljenika iz ulice Starovalpovački put u cijelosti objavljujemo uz dopuštenje gđe Birovljević:

”Poštovani,

žao nam je što se naša ulica proziva i koristi za sakupljanje stranačkih bodova HDZ-a. Na prosvjed NISMO izašli ponukani saznanjem da je vezan uz dovoz smeća na našu deponiju kamionima drugih, a ne osječkih registracija. Ovdje se totalno skrenulo s teme koja muči stanovnike Starovalpovačkog puta. Naš svakodnevni problem je blato na cesti i otpad koji ispada iz traktora koji izlaze iz kruga nekadašnjeg Kombinata. Lijepo surađujemo s djelatnicima Kombela koji pokušavaju svakodnevno očistiti našu ulicu. Hvala im na trudu. Također hvala DVD-u čiji kamioni pokušavaju oprati blato s ceste barem dva puta tjedno.

Ali….Nažalost ovdje je onaj “Ali”. Nitko od njih nije kriv što je cesta preuska za mimoilaženje traktora i osobnog vozila. Tada traktor silazi na bankinu, koja je cijelu godinu blatna, podiže to blato na svoje točkove i nanosi ga na cestu. Što se cesta češće pere ili ne daj Bog kiše i snijega, to je blata na bankini i cesti više. Također nam je cesta pod opterećenjem velikih kamiona jednostavno “propala” na dosta mjesta u ulici te na tim mjestima traktori i kamioni (s obzirom da voze nedopuštenom brzinom) jednostavno rečeno odskoče i rasipavaju svoj teret. Na stranu sad buka koju stvaraju. O traktorima koji su pretrpani otpadom (opet je ovdje ljudski faktor u pitanju) i iz čijih prikolica i curi nekakva tekućina, nama ovdje ne vrijedi raspravljati. Žalili smo se u Kombinat X puta X godina te dobili odgovore da će opomenuti vozače da voze češće, a manje natrpane prikolice.

Naš prijedlog prema Gradu Belišće i tvrtki Kombel bi bio:

1. Da se bankina u našoj ulici očisti i nasipa tucanikom, ako se već ne može proširiti i asfaltirati.

2. Da se opet i ponovno opomene vozače traktora da ne pune prikolice do samog i preko ruba.

3. Da se opomene vozače stranih kamiona koji dovoze otpad na našu Deponiju da u našoj ulici žive ljudi, djeca, životinje koji mogu završiti pod kotačima njihovih jurećih vozila, a tada mogu stradati i oni. Pitanje dana je kada će se to dogoditi.

Jasno je nama kao građanima da odluku o dovozu smeća donosi Ministarstvo okoliša. Zadovoljni smo kako se smeće sada odvaja, zbrinjava, reciklira te i sami sudjelujemo u tomu. Drago nam je da su nam kante za otpad čipirane, ali zar ćemo doći do toga da sakupljamo otpad iza kamiona i traktora, stavljamo ga u svoje kante da nam se to naplaćuje kao naš otpad jednoga dana kada se bude mjerila težina kante. Napominjem još jednom da ne želimo našu ulicu stranački obilježiti niti da nas netko koristi za sakupljanje bodova bilo kojeg kandidata.

Drago nam je kako napreduje naš grad, ponosni smo na sve postignute projekte i podrška smo svima koji rade na dobrobit naše sredine. Smatramo da je sada došao red, kada smo već prozvani, da i naš Starovalpovački put krene naprijed te da izgubimo nadimak BLATNI SOKAK.

Lijep pozdrav od obitelji Birovljević i istomišljenika iz ulice Starovalpovački put”

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content