Novosti|

Kulturna scena grada Belišća bogatija je za još jedan uspješan novi glazbeni projekt. Naime, u četvrtak, 21. veljače 2019. godine, Grad Belišće, Centar za kulturu Sigmund Romberg i tvrtka Bel-Press predstavili su glazbeni spektakl “Korak do zvijezda”. Po prvi put na koncertu u Belišću okupile su se mlade pjevačke snage koje uspješno koračaju ka zvijezdama hrvatskog estradnog neba.

Na koncertu “Korak do zvijezda” nastupali su Jakov Mađarić, Matej Podgorščak, Iva Ćurić, Dominik Blaževac, Meri Andraković, Lege i nositelj programa grupa Fluentes. Voditelj programa bio je Zvonimir Mandić, glazbeni urednik na HRT – Radiju Osijek. Navedeni mladi izvođači iza sebe imaju po nekoliko uspješnih singlova, odlične suradnje s vrhunskim autorima te brojna priznanja, što od struke, što od publike. Kao kruna koncerta nastupili su iznimno popularni Fluentesi koji su svojom pozitivnom energijom i pristupačnošću zaključili priču o putu ka zvijezdama.

Suradnja Jakova Mađarića iz Donjeg Miholjca s Kristijanom Rahimovskim rezultirala je dvjema pjesmama “Ljubavi sam žedan ostao” i “Kišobran”, koje je publika imala prilike čuti na koncertu, a Jakov je iskoristio priliku najaviti novi singl koji će biti objavljen uskoro. Matej Podgorščak glazbom se bavi od djetinjstva, a prije 2 godine nastupio je u glazbenom showu ”Zvijezde”, nakon čega se odlučio ozbiljnije posvetiti samostalnoj glazbenoj karijeri. Prošle godine objavio je dva singla “Sada i zauvijek” i “Prašina” koje je uz pratnju benda predstavio belišćanskoj publici. Đakovčanku Iva Ćurić publika je upoznala kroz talent show X Factor Adria 2015. godine, a njeni sjajni nastupi doveli su je do suradnje s poznatim autorima. Najnoviji singl ”Gdje je sad ljubav” Iva je predstavila na ovogodišnjem 66. Zagrebačkom festivalu, a ova pjesma već se više od 2 mjeseca  nalazi među 40 najemitiranijih pjesama u hrvatskom eteru. Mladi glazbenik iz Slavonskog Broda, Dominik Blaževac, nastupao je  s Parnim Valjkom, a sa svojim bendom i kao predizvođač Petru Graši i Neni Belanu. U protekle nepune 3 godine objavio je 6 pjesama i videospotova, između ostalih i hit “Kišobran za dvoje”, a cijeli album u najavi je za ovu godinu. Domaće snage branila je osamaestogodišnjakinja Belišćanka Meri Andraković, koja iza sebe ima već nekoliko uspješnih singlova. Još 2016. nastupila je na Aureafestu u Požegi, bila je superfinalistica popularnog showa Zvjezdice, potom je uslijedila suradnja s Borisom Đurđevićem. Nakon pjesama ”Kemija” i ”Nije kriva muzika”, niz je nastavila s aktualnim singlom ”To je ta ljubav”.  Od osnivanja 2013. godine pa do danas, glazbeni sastav Lege, zahvaljujući svom inovativnom načinu sviranja uspio je privući velik broj obožavatelja, a mnogi ih nazivaju predvodnicima “tamburarock” vala. Karla Cvetkovića, frontmena osebujnog vokala, publika je upoznala u TV show programu ”The Voice”. Lege su izveli svoje hitove, između ostalih “Stavi ljubav na pauzu”. Goran Bošković osnovao je sastav Fluentes početkom 2004. Prva prekretnica dogodila se 2015. godina kada su snimili pjesmu ”Pođi na put” u suradnji s Jelenom Radan koja je osvajila srca mnogih slušatelja, ali i zaslužila nagradu Music Pub Zlatka Turkalja za pjesmu godine. Grupi Fluentes pravi medijski preokret dogodio se prije 2 godine s pjesmom ”Pusti da ljubav nosi me”, kada je izašao i prvi album “Igra čekanja”. Prošle su godine osvojili nagradu Porin za najboljeg novog izvođača.

Prepuna dvorana Centra za kulturu Sigmund Romberg potvrdila kako je interes za glazbenu scenu iznimno velik, a koncert koji objedinjuje mnoge žanrove, stilove i izvođače, privukao je sve posjetitelje – od najmlađih do onih zrelijih. Ideja samog projekta bila je stvoriti kvalitetnu platformu novim i mladim izvođačima kako bi neposredno svojim fanovima, ili onima koji će to tek postati, prezentirali najbolje od sebe i glazbe koju stvaraju. Velika pozitivna energija popraćena odličnom atmosferom između glazbenika i publike osjetila se tijekom svih 120 minuta koncerta. Želja organizatora je nastaviti s ovim projektom i u budućnosti te svake godine dati priliku kvalitetnim novim izvođačima za odličan nastup i koncertni doživljaj.

Medijski pokrovitelji koncerta bili su Gradski radio Belišće, Belišćanski list, Slavonska televizija i Osječka televizija, a cijeli koncert pogledajte na Slavonskoj televiziji i Osječkoj televiziji.

Tekst: Tea Kozina, ravnateljica CK Sigmund Romberg

Fotografije: Zaim Saljiji, Tin Lacković

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content