Novosti|

Temeljem Odluke gradonačelnika grada Belišća Dinka Burića Grad Belišće i ove godine dodjeljuje jednokratnu novčanu pomoć – uskrsnicu u iznosu od 300 kuna umirovljenicima s prebivalištem na području grada Belišća i prigradskih naselja s mirovinom do 2.000 kuna mjesečno.
Za tu namjenu u Proračunu Grada Belišća za 2021. godinu osigurano je 250.000 kuna.

Prvu grupu umirovljenika, u Gradskoj je upravi dočekao zamjenik gradonačelnika Grada Belišća Domagoj Varžić.

-Grad Belišće već tradicionalno povodom blagdana daruje svojim sugrađanima jednokratnu novčanu pomoć, ovom prigodom je to uskrsnica povodom nadolazećeg Uskrsa za umirovljenike s mirovinama manjim od 2.000 kuna mjesečno, dok je božićnica namijenjena nezaposlenima, a za te dvije namjene je u gradskom proračunu za 2021. godinu osigurano 500.000 kuna, rekao je zamjenik gradonačelnika, dodavši kako je očekivano da će oko 700 umirovljenika s područja Belišća i prigradskih naselja doći po uskrsnicu.

-Radujemo se da i na ovaj način našim umirovljenicima s najnižim mirovinama možemo olakšati uskrsne blagdane, poručio je zamjenik gradonačelnika Belišća Domagoj Varžić.

Uz poštivanje svih epidemioloških mjera podjela uskrsnica počela je danas (16. ožujka), a svi koji je ne preuzmu u najavljenom terminu, mogu to učiniti do 26. ožujka u Gradskoj upravi grada Belišća u sobi broj 6. Umirovljenici sa sobom trebaju  obavezno ponijeti osobnu iskaznicu i odrezak od mirovine, dok oni koji mirovinu ostvaruju u inozemstvu, a ona sama ili zajedno s hrvatskom mirovinom ne prelazi iznos od 2.000 kuna, sa sobom moraju ponijeti odreske obje mirovine.       

Tekst: Monika Đogaš, Gradski radio Belišće
Foto: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content