Grad za mlade, Novosti|

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće četvrtak je već godinama namijenjen za održavanje zanimljivih kreativnih radionica pa je jedna takva održana i u četvrtak, 18. ožujka 2021. godine.

Bila je to prva ovogodišnja kreativna radionica na kojoj je sudjelovalo šest djevojčica osnovnoškolskog uzrasta. Sve one dobile su priliku naučiti kako izraditi straničnike u obliku razglednica s privjescima, a tehnike izrade tih straničnika pokazala im je Ivana Kopić, odgojiteljica iz Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje iz Bistrinaca. Kao glavni materijal za izradu djevojčice su koristile crni hamer papir koji je pomoću sizzix stroja izrezan u obliku razglednice. Na taj komadić crnog hamer papira lijepile su kućice koje su izrezivale od raznobojnog papira služeći se također sizzix strojem i rezačima u obliku kućica. Za dodatno ukrašavanje straničnika bile su im potrebne drvene bojice, crni flomaster, glitter kemijske olovke, šarene perilice, vrpce i drveni ukrasi poput leptira, cvjetova, pužića i slično.

Ti neobični straničnici poslužit će djevojčicama prilikom čitanja školskih lektira i ostale dječje literature. Samim time ova radionica, kao i svaka druga na kojoj se izrađuju straničnici za knjige, izvrsni su načini za poticanje čitanja knjiga i stvaranje cjeloživotnih čitalačkih navika.

Tekst i fotografije: Gradska knjižnica i čitaonica Belišće  

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content