Novosti|

U organizaciji Instituta za razvoj i inovativnost mladih za sve osnovne škole, udruge, knjižnice i druge ustanove koje sudjeluju u IRIM-ovim projektima, održana je Croatian Makers konferencija, 19. svibnja 2018.g. u Tehnološkom parku Zagreb (12. paviljonu Zagrebačkog Velesajma). Konferencija je bila namijenjena svim mentorima i učenicima koji sudjeluju u projektu.

ZTK Valpovo (CTK Valpovo-Belišće) već nekoliko godina aktivno sudjeluje u IRIM-ovim projektima. Ovakvu priliku za novo educiranje iskoristili su sudjelovanjem Marijana Antolovića, voditelja radionice robotike-elektronike, na konferenciji.

Na konferenciji su izlagali učenički timovi iz cijele Hrvatske. Prikazani su kreativni tehnološki radovi koje su izradili učenici i mentori u okviru IRIM projekata. Posjetitelji su mogli isprobati različita rješenja u programiranju i robotici na besplatnim radionicama te poslušati predavanja svjetskih stručnjaka iz područja edukacije i robotike.
Prikazani su različiti radovi s područja robotike kao što su različita rješenja u programiranju mBota u pojedinim situacijama u okviru rješenja zadataka natjecateljskog tipa. Poseban je naglasak bio na BBCmicro:bit-u. Pokazani su primjeri upotrebe micro:bita u okviru nastave kao i samostalni radovi timova u osnovnim školama. Isticala se primjena na dva područja: primjena u osnovnim školama za potrebe nastave (npr. matematike i poznavana prirode) te pojedina složenija rješenja upotrebe više umreženih micro:bit-ova.

Tekst: Marijan Antolović

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content