Novosti|

U nedjelju, 27. svibnja 2018. godine, u sklopu 40. Memorijala Dragutina Merca Nunoša i Ivana Nikolnikova Vanje, u 20 sati u dvorani Centra za  kulturu Sigmund Romberg predstavit će se Kazalište “Mika Živković” iz Retkovaca s komedijom Pere Budaka “Klupko”. Režiju i prilagodbu teksta potpisuje Marko Sabljaković, a u predstavi igraju: Marija Mrvičin, Ilija Červen, Marta Prljević, Zdravko Šinjori, Lidija Stević, Maja Jakšić, Vesna Šinjori, Dražen Matijašević, Antun Brajković, Katica Štefančić, Dijana Ivkov, Đuro Perković, Mira Šutalo i Darko Lovretić.

U malom ličkom mjestu krčmarica Roža, raspuštenica i majka izvanbračnog djeteta, i seoski šaljivac i spletkar, nosati Josina, pletu klupko oko nevjernog Jursana – još jednog u nizu povratnika iz ekonomske emigracije. U tom su se spletu intriga našle i Rožina kći Anica i Josinina Vranjica, udovac Mijat (vjerojatni Aničin otac), koji pri svakom noćnom ulasku i jutarnjem izlasku kroz prozor Rožine sobe zapada u nevolju, trgovački putnik Radojko, službenice Jeka i Janja, goropadna i energična Antuša i njezina majka Manda – pričljive ljubiteljice rakije. Sve to prati Pela svojim nenajavljenim dolascima u Rožinu krčmu, ali i momak Ilija, skrivajući svoju ljubav prema Anici. Kada se učini da će stvari izmaći nadzoru, autor svoju šaljivu pripovijest iz narodnoga ličkog života majstorski privodi kraju…

“Klupko”, kao i svaka tipična komedija zapleta, obiluje intrigama, zamjenama identiteta, duhovitostima, karikiranjima, obratima, lascivnostima i dosjetkama koje, u osebujnom ikavsko-štokavskom govoru, i dalje zadržavaju svježinu i aktualnost.

 

Cijena ulaznice je 15 kuna, a rezervirati možete u Centru za kulturu radnim danom od 7 do 15 sati, na  broj telefona 533-274, mail ravnateljica@cks-romberg.hr i na službenoj Facebook stranici Centra.

 

Tekst: Tea Kozina, ravnateljica CK Sigmund Romberg

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content