Novosti|

Proteklog tjedna od 25. rujna do 1. listopada 2017. godine obavljeno je usavršavanje vatrogasnih kandidata za rad s aparatima za zaštitu dišnih organa u organizaciji Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije gdje su tri dana teorijskog dijela odrađeni u DVD-u Valpovo, a dva dana praktičnog dijela na vatrogasnom poligonu u Javnoj vatrogasnoj postrojbi u Našicama.

Na zanimljivom i veoma zahtjevnom usavršavanju među polaznicima s područja naše Županije bilo je 7 operativnih članova s područja Vatrogasne zajednice grada Belišća koji su na teoretskom i praktičnom ispitu s pozitivnim uspjehom stekli specijalnost za rad s aparatima za zaštitu dišnih organa i to: članovi DVD-a Belišće (Pernar, Mario i Vrbanić, Jasna), DVD-a Bocanjevci (Pavoković, Josip, Barić, Dražen i Strahinec, Milan) i DVD-a Veliškovci (Torjanac, Ivan i Galinović, Dinko).

Ovim usavršavanjem stekli su se uvjeti da uz središnju vatrogasnu postrojbu DVD-a Belišća i DVD-o Veliškovci i Bocanjevci imaju osposobljene operativne članove za obavljanje vatrogasnih intervencija s korištenjem aparata za zaštitu dišnih organa, gdje im je ovom prilikom DVD-e Belišće dalo na korištenje po dva kompleta aparata za zaštitu dišnih organa s rezervnim bocama za njihove potrebe.

Ovakav način usavršavanja i stjecanja vještina je veoma koristan kako bi se u stvarnim situacijama  pronašao najboji postupak za rješavanje cjelokupne požarne intervencije.

Tekst i foto: Dubravko Čovčić, zapovjednik/tajnik VZG-a Belišće

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content