Grad za mlade, Novosti|

Na varaždinskom stadionu Sloboda 26.9.2021. godine u 9 sati, intoniranjem državne i vatrogasne himne te dizanjem natjecateljske zastave, započelo je 8. državno natjecanje vatrogasaca RH.

Ovo je prilika za 203 natjecateljska odjeljenja iz gotovo cijele RH da odmjere snage u brzini i uvježbanosti, a pobjednici će biti plasirani na Međunarodno vatrogasno natjecanje koje će se 2022. godine održati u Celju.

Spomenimo i kako na natjecanju ukupno sudjeluje 2030 natjecatelja i 150 vatrogasnih sudaca i tehničkog osoblja, a samo se natjecanje odvija na 8 natjecateljskih staza i 3 staze za štafetnu utrku.

U popodnevnim su satima natjecanje posjetili i visoki uzvanici na čelu s ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem, ujedno i izaslanikom predsjednika Vlade RH, potom Albert Kern, predsjednik Vatrogasne zajednice Austrije, Zvonko Glažar, dozapovjednik Gasilske zveze Slovenije, Janez Liponik, član Upravnog odbora Gasilske zveze Slovenije, Laszlo Schaeffer, predsjednik Odbora za natjecanja Mađarske i Janos Mihaly, zamjenik predsjednika Odbora za natjecanja Mađarske.

Visoke je dužnosnike na stadionu dočekala vatrogasna delegacija, na čelu s glavnim vatrogasnim zapovjednikom Slavkom Tucakovićem. Osim njega, u delegaciji su bili Ante Sanader, predsjednik Predsjedništva Hrvatske vatrogasne zajednice, Dino Kozlevac, zamjenik predsjednika Predsjedništva Hrvatske vatrogasne zajednice, Ivica Labaš, zapovjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije, Anđelko Stričak, župan Varaždinske županije, Tomislav Bogović, izaslanik gradonačelnika Grada Varaždina, Zdravka Grđan, predsjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina, Franjo Gregurić, počasni predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice, Vinko Pošta, počasni zapovjednik Hrvatske vatrogasne zajednice i Zvonko Biškup, počasni predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije.

Na početku posjeta, voditelj natjecanja Nedeljko Vukalović napravio je prijavak pokrovitelju natjecanja i visokim uzvanicima, nakon čega je uslijedio obilazak staze i natjecateljskih odjeljenja.

S visokim ocjenama organizacije natjecanja složili su se i ostali članovi delegacije, uključujući i strane goste koji su svi kazali kako su hrvatski vatrogasci pokazali kako u svemu mogu biti primjer kolegama u susjednim zemljama, pa i u organizaciji vatrogasnih natjecanja te njegovanju njegove važnosti.

Nakon posjeta stadionu, uzvanici su se uputili u Muzej hrvatskog vatrogastva gdje su razgledali njegov stalni postav.

Rezultati su sljedeći:

PVP A
1. JVP Čakovec
2. VP Kutina
3. JVP Grada Zagreba

PVP B
1. JVP Varaždin
2. JVP Grada Zagreba
3. JVP Križevci

Muški A 
1. DVD Razljev
2. DVD Andrilovec
3. DVD Turnašica

Žene A
1. DVD Ribnica
2. DVD Palinovec 2
3. DVD Varaždinske toplice

Žene B
1. DVD Mladost 
2. DVD Mali Mihaljevec
3. DVD Desno Trebarjevo

Muški B
1. DVD Mladost
2. DVD Virovitica
3. DVD Donja Gračenica
 
Zapovjednik Tucaković: „Ovo je natjecanje bilo izuzetno uspješno“

Govoreći o važnosti natjecanja glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković je istaknuo kako su ona bitna za cjelokupno vatrogastvo te je naglasio kako je ponosan na ono što danas natjecatelji su pokazali na terenu. „Natjecanje je provedeno u skladu s epidemiološkim mjerama i čestitam domaćinu – Varaždinskoj županiji na izvrsnoj organizaciji. Također, hvala i ministru Božinoviću što je svojim današnjim dolaskom dao veliku podršku ovom natjecanju, ali i cjelokupnoj Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici te svim vatrogascima Republike Hrvatske. Danas je s nama bilo više od 2000 natjecatelja, više od 150 sudaca i mogu ovo natjecanje proglasiti uspješnim. Pohvaljujem tim koji je ovo sve organizirao na čelu s voditeljem natjecanja NedeljkuVukaloviću kojem upućujem posebne čestitke za organizaciju. Također bih zahvalio i svim natjecateljima jer je sve prošlo u odličnom redu“, zaključio je zapovjednik Tucaković.

Valja istaknuti da je na 8. državnom vatrogasnom natjecanju među 150 vatrogasnih sudaca, od 8 sudaca iz Vatrogasne zajednice osječko-baranjske županije sudio IVAN VINCETIĆ član DVD-a Belišće kao glavni sudac na stazi za vježbu s vatrogasnom motornom štrcaljkom.

Dubravko Čovčić, zapovjednik/tajnik VZG-a Belišće

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content