Novosti|

Blagdan Sv. Florijana (4. svibanj) zaštitnik vatrogasaca, članovi DVD-a Belišće obilježili su sudjelovanjem na jutarnjoj svetoj misi u znak štovanja i zahvale svom zaštitniku uz zagovore da čuva sve vatrogasce u izvršavanju svojih zadaća i mještane od požara i ostalih nepogoda.

Ujedno (04.05.2019.) godine posebno će se pamtiti jer je središnja vatrogasna postrojba Belišće postala bogatija za jedno vatrogasno vozilo, koje je nabavljeno iz Engleske.

U organizaciji Vatrogasne zajednice Baranja i profesora Visokog učilišta za vatrogastvo u Engleskoj  KEVINA RUANE i GRANTA SMITH iz Nottinghama te podrške Osječko-baranjske županije, Gradova i Općina gdje su vozila stigla i Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije pristupilo se realizaciji nabavke polovnih vatrogasnih vozila iz Engleske odnosno grada NOTTINGHAMA. Ovom projektu najveći doprinos su dali tajnica VZ Baranja Renata Čete i predsjednik VZ Baranja Zdenko Čarapar od kojih je krenula inicijativa i kontakti do potpune realizacije.

Iz Nottighama 01.05.2019. godine je dovezeno 6 vatrogasnih vozila u Kneževe Vinograde, gdje je 02. i 03. svibnja bila obuka operativnih članova DVD-a koji će vozila preuzeti od strane profesionalnih vatrogasaca iz Engleske. Obuka se sastojala od upoznavanja s samim vozilom, radom s pumpom za vodu na vozilu, vatrogasnim ljestvama, prijenosnom motornom pumpom za vodu i hidrauličnim alatom za tehničke intervencije. U  obuci su sudjelovali članovi DVD-a Belišća:  Mario Karapetrić, Marko Ivić, Ivan Vincetić, Matej Fumić i Anđelko Kiš.

3. svibnja 2019. godine u Vukovaru održan je susret Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović s profesorima Kevinom Ruane i Grantom Smitom te Zdenkom Čarapar i Renatom Čete koji su nosioci ovog projekta, gdje su se zadržali u kratkom razgovoru.

4. svibnja 2019. godine u Kneževim Vinogradima uz nazočnost župana Osječko-baranjske županije Ivana Anušića, zamjenika župana Gorana Ivanović, zamjenika gradonačelnika Belišća Domagoja Varžića i ostalih načelnika i gradonačelnika čija su mjesta dobili vozila, predsjednika i zapovjednika Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije Nikice Muževića i Zdravka Cveniać te profesora Kevina Raune i Granta Smith sa svojim kolegama, profesionalnim vatrogascima iz Engleske, uz veliki broj članica i članova DVD-a koji su vozila preuzeli: JVP Beli Manastir, Belišće, Ladimirevci, Josipovac Punitovački, Karanac i Petlovac, obavljena je primopredaja vozila. Uz vođenje tajnice VZ Baranja Renate Čete, nazočnima su se obratili prigodnim riječima predsjednik VZ Baranja Zdenko Čarapar, župan Ivan Anušić i profesor Kevin Ruane, nakon čega je uslijedila posveta vatrogasnih vozila i uručenje ključeva.

Ključeve vatrogasnog vozila DENNIS pod oznakom X781CUY za DVD Belišće, uručio je župan Ivan Anušić  zapovjedniku Dubravku Čovčić uz nazočnost predsjednika Slavka Milekića i vozača Ivana Vincetića.

Nakon preuzimanja vozila uz kratko uzajamno druženje svih sudionika, vatrogasno vozilo je dovezeno u središnju vatrogasnu postrojbu Belišće.

Nabavka vatrogasnog vozila DVD-u Belišće je veliki korak u pomlađivanju i suvremenijem opremanju voznog parka koje će zasigurno osigurati kvalitetniju i još bržu vatrogasnu intervenciju, a što će povećati sigurnost i bolju zaštitu grada Belišća.

Tekst: Dubravko Čovčić

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content