Novosti|

Vatrogasne postrojbe dobrovoljnih vatrogasnih društava u obavljanju vatrogasne djelatnosti koriste raznu vatrogasnu opremu, prije svega kako bih pravovaljano maksimalno zaštitili samog vatrogasca, a dalje je potrebana raznovrsna oprema i uređaji da bi obavili postavljeni zadatak. Navedena je oprema uvijek nedostatna jer razvojem društva i tehnoloških procesa, potrebno je razvijati i vatrogasnu opremu da bi uspješno mogli riješiti nastalu situaciju.

Da se vatrogasne postrojbe mogu  suoćiti s nastalim nepogodama nastojimo planski kroz Planove nabavke vatrogasne opreme Vatrogasne zajednice grada Belišće i uključivanjem na javne pozive nabaviti neophodnu opremu.

Tako da smo u 2020. godini uključivanjem na Javni poziv Osječko-baranjske županije za nabavku vatrogasne opreme dobrovoljnim vatrogasnim društvima uspjeli nabaviti:  – za DVD-e Belišće jedno plinonepropusno kemijsko odijelo (Drager¨CPS 500) u vrijednosti 12.250,00 kuna i jedan detektor plina (Altair 4xR) u iznosu 7.498,75 kuna; – za DVD-e Bocanjevci nabavljena je oprema u ukupnoj vrijednosti 10.298,75 kuna i to: agregat za struju (Endress ESE 300 BS), mlaznica za srednje-laku pjenu (Pelikan), stabilna spojnica (fi 52), intervencijske vatrogasne rukavice (Boxer) i tlačne cijevi (Favorit 52/15);

– za DVD-e Veliškovci uspjelo se realizirati jedan dišni aparat (INTERSPIRO Spiromatic 90 s maskom) i dvije boce za dišni aparat od 6 litara za 9.749,50 kuna.

Ukupna vrijednost vatrogasne opreme iznosi 39.796,88 kuna, gdje se kroz Javni poziv Osječko-baranjske županije uspjelo ostvariti 10.500,00 kuna, a razliku je sufinancirao Grad Belišće preko VZG-a Belišće u iznosu od 22.500,00 kuna i DVD-e u iznosu od 6.796,88 kuna.

Uključivanjem u naprijed navedene projekte svake godine vatrogasne postrojbe postaju bolje opremljene i uspješnije u obavljanju vatrogasne djelatnosti.

Dubravko Čovčić, zapovjednik/tajnik VZG-a Belišće

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content