Novosti|

Mjesec hrvatske knjige u belišćanskoj gradskoj knjižnici u punom je jeku unatoč okolnostima prouzročenih aktualnom epidemijom. Osmišljene aktivnosti odvijaju se u skladu s propisanim mjerama zaštite pa je na propisan način održano i otvorenje izložbe „List do lista – Belišće“.

Radi se o izložbi slika organiziranoj u suradnji Knjižnice s Likovnom udrugom „Bel-art“ Belišće koja je već puno puta sudjelovala u knjižničnim programima za Mjesec hrvatske knjige. Zahvaljujući njihovoj međusobnoj suradnji, ljubitelji likovne umjetnosti imali su priliku u utorak, 20. listopada 2020., nazočiti svečanom otvorenju izložbe i pogledati nova likovna djela belišćanskih slikara. Ovoga puta svoje radove predstavilo je njih osamnaest. Središnji motiv njihovih slika tematski je vezan za glavni moto Mjeseca hrvatske knjige koji glasi „Razlistaj se!“ Taj moto blizak je i gradu Belišću koji je zbog lišća dobio ime, a upravo zbog te zanimljive podudarnosti nastao je i naziv izložbe. Članovi „Bel-arta“ uspješno su likovno izrazili svoje viđenje uzrečice „Razlistaj se!“ koristeći se različitim slikarskim tehnikama. O svim spomenutim zanimljivostima, na samom početku otvorenja izložbe, rekli su pokoju riječ i ravnateljica Knjižnice Vlasta Putar te predsjednik Udruge „Bel-art“ Ivan Vajda, pozdravivši prisutne posjetitelje i zahvalivši im se na dolasku. Svečanosti otvorenja doprinijeli su i Lucija Špoljarić i Adrian Ivanković, učenici Glazbene škole iz Belišća, koji su uz pratnju profesorice Marije Pušić odsvirali dvije prigodne skladbe.

Izložba će biti otvorena do 3. studenoga 2020. u predvorju Knjižnice tako da je svi zaljubljenici u likovnu umjetnost mogu doći pogledati.

Tekst: Gradska knjižnica i čitaonica Belišće
Fotografije: Gradska knjižnica i čitaonica Belišće, Mato Jerkić

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content